Kako savršeno skuhati jaje u sorbulu?

Thinkstock
Jeste li se ikada zapitali znate li doista pravilno skuhati jaje? Koji je savršeni tajming?
Vidi originalni članak

Da biste skuhali jaja kako spada, prvo morate odlučiti želite li meki žumanjak koji se razlijeva i mami na užitak ili vam više odgovara tvrda inačica.

Savršeno skuhano jaje za mnoge predstavlja kombinacija mekog i tvrdo kuhanog jaja, točnije, da žumanjak bude tekući kao kod meko kuhanog, a bjelanjak kao kod polutvrdo kuhanog jaja. A postoji i tajna kako to postići.

 

TJEDAN ZA JAJA Jaja na 5 načina – za doručak, ručak i uz kavu

 

vrijedi zapamtiti! Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child

Umijeće savršeno kuhanog jaja lako je proučiti kroz znanost. Naime, ključ su vrijeme i temperatura. A evo kako to postići. Uzmite mali lonac sa staklenim poklopcem i pažljivo u njega smjestite jaja. Napunite lonac vodom da točno pokrije jaja, ni milimetar više. Kad biste imali i samo centimetar vode, uspjeli biste postići isti rezultat, no trebali biste se poigrati s vremenom. Zatim poklopite lonac i upalite štednjak na najjače tako da zavrije voda.

Čim dođe do ključanja, maknite lonac sa štednjaka. Kad maknete lonac, ostavite poklopac i namjestite štopericu. Pazite da ne prođe ni više ni manje od šest minuta, i dobit ćete savršeno skuhano jaje.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr