gastro postao
Julia Child pronašla je način za pripremu savršenih poširanih jaja. Nekoliko desetljeća kasnije, njen je trik još uvijek aktualan
Rijetki uspiju pripremiti dobro poširano jaje u prvom pokušaju, ali ova će ti metoda maksimalno uvećati šanse. Sve što ti treba za testiranje Julijinog trika su sigurnosna igla i cjedilo.
Jaje posluži na tostiranom kruhu, pospi cvijetom soli i svježe mljevenim paprom - i uživaj u jutru.
Do savršenog jaja u pet koraka
- Pričekaj da voda zavrije.
- Sigurnosnom iglom probuši malu rupu na jajetu.
- Stavi jaje u cjedilo i uroni u vrelu vodu na deset sekundi.
- Izvadi jaje, pričekaj nekoliko sekundi kako bi se ohladilo.
- Pažljivo razbij jaje i započni standardnu pripremu poširanog jaja.
Zbog tih će desetak sekundi kuhanja jaje lakše zadržati oblik i nećeš se morati boriti s plutajućim bjelanjkom.
VIŠE O JAJIMA: