Špajza 17. veljače 2018.

Kako savršeno skuhati jaje u sorbulu?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li se ikada zapitali znate li doista pravilno skuhati jaje? Koji je savršeni tajming?

Da biste skuhali jaja kako spada, prvo morate odlučiti želite li meki žumanjak koji se razlijeva i mami na užitak ili vam više odgovara tvrda inačica.

Savršeno skuhano jaje za mnoge predstavlja kombinacija mekog i tvrdo kuhanog jaja, točnije, da žumanjak bude tekući kao kod meko kuhanog, a bjelanjak kao kod polutvrdo kuhanog jaja. A postoji i tajna kako to postići.

 

Možda vas zanima... Jaja na 5 načina – za doručak, ručak i uz kavu Recepti

 

Poširana jaja Možda vas zanima... Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child Špajza

Umijeće savršeno kuhanog jaja lako je proučiti kroz znanost. Naime, ključ su vrijeme i temperatura. A evo kako to postići. Uzmite mali lonac sa staklenim poklopcem i pažljivo u njega smjestite jaja. Napunite lonac vodom da točno pokrije jaja, ni milimetar više. Kad biste imali i samo centimetar vode, uspjeli biste postići isti rezultat, no trebali biste se poigrati s vremenom. Zatim poklopite lonac i upalite štednjak na najjače tako da zavrije voda.

Čim dođe do ključanja, maknite lonac sa štednjaka. Kad maknete lonac, ostavite poklopac i namjestite štopericu. Pazite da ne prođe ni više ni manje od šest minuta, i dobit ćete savršeno skuhano jaje.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.