Kasandra opušteno putuje Vilicom kroz Hrvatsku i istražuje tradicionalnu kuhinju

Vilicom kroz Hrvatsku
Kasandra Draganić pokrenula je blog Vilicom kroz Hrvatsku prije otprilike sedam godina i otad istražuje hrvatsku kuhinju. A sad je jedna od finalistica natječaja Gastro zvijezda u rubrici Tradicionalna kuhinja.
Vidi originalni članak

U vrijeme kad je pokrenula svoj blog Vilicom kroz Hrvatsku, Kasandra Draganić počela je intenzivnije istraživati hrvatsku kuhinju. Mnoge stvari dotad nikad nije radila, a htjela je probati pa je zajedno sa svojim pratiteljima na svom putu dijelila uspješna jela, ali i promašaje.

„Kad sam krenula, nisam nikad razvukla tijesto za štrudlu, dok sad mogu to napraviti usred noći s povezom na očima. Rasli smo skupa, rekla bih,“ kaže Kasandra, a živo se sjeća recepta koji je prvi objavila: „Naravno da se sjećam! Nonina kanavaca. Istarski recept za koji niti Istrijani nisu čuli. I dan danas mi je to jedan od najdražih recepata na blogu.“

Iako voli to što radi, što dokazuje njezin broj pratitelja koji će sigurno glasati za nju kao finalisticu natječaja Gastro zvijezda, Kasandra voli povremeno odmoriti od Facebooka i Instagrama i ne ugađa algoritmu.

I dalje mislim da premalo radim na društvenim mrežama, objavljujem kad želim, ne kad moram i kako bi algoritam to htio, a vrlo često poželim par dana odmoriti od društvenih mreža i često si uzimam tu potrebnu pauzu da bih napunila baterije za dalje,“ kaže Kasandra, a otkrila nam je i koja je razlika između jela u tim različitim fazama.

Dok za sebe više volim krčkati, volim da to traje i da se svakom jelu itekako posvetim, moji pratitelji ipak najviše vole brza i jednostavna jela, iako sam sigurna da cijene i ona malo kompliciranija.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vilicom kroz Hrvatsku (@vilicomkrozhrvatsku)

Za sebe, potpuno u neskladu s blogerskom karijerom, kaže da je – totalno dosadna osoba što se tiče ukusa za hranu. Za nju je prava nedjeljna klasika omiljeni izbor pa si tako često i u tjednu priušti ručak kao iz mamine kuhinje – s juhicom, pohanim picekom, rizibizijem, salatom i desertom. No, ima i onih drugih trenutaka: "Kad nemam vremena i samo želim pojesti nešto što volim, to je uvijek pomfrit, haha.“

Kasandrina je kuhinja najvećim dijelom tradicionalna, a najčešće se vodi za time da sve namirnice budu lako dostupne, jer su upravo namirnice te koje je inspiriraju. Ipak, povremeno, priznaje, zaluta u egzotiku. U svakom slučaju, u kuhinji uvijek mora imati maslac u hladnjaku, a temeljac u zamrzivaču, jer, kaže: "To su dva sastojka koja od najjednostavnijeg jela mogu napraviti vrhunski obrok."

Njezina jednostavnost i šarm vjerojatno je ono što mnoge privlači da prate kako Kasandra putuje Vilicom kroz Hrvatsku, a na jednom od tih putovanja doživjela je i jedan od onih momenata koje će pamtiti:

Ovo ljeto na trajektu djeca su se igrala s našim psom pa sam ušla u razgovor s jednom preslatkom djevojčicom, a njena mama se okrenula i rekla 'Zbog ove tete tako fino jedeš, jer mama prati njene recepte. Evo, to mi je bio baš jedan moment koji me silno razveselio.“

I ti možeš glasati za Kasandru kao jednu od finalistica u kategoriji 'Tradicionalna kuhinja' i poslati je na tron Gastro zvijezde.

Partner projekta u kategoriji Tradicionalna kuhinja je Metro.

Posjeti Gastro.hr