Špajza Gastro zvijezda 07. studenoga 2022.

Kasandra opušteno putuje Vilicom kroz Hrvatsku i istražuje tradicionalnu kuhinju

foto: Vilicom kroz Hrvatsku

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kasandra Draganić pokrenula je blog Vilicom kroz Hrvatsku prije otprilike sedam godina i otad istražuje hrvatsku kuhinju. A sad je jedna od finalistica natječaja Gastro zvijezda u rubrici Tradicionalna kuhinja.

U vrijeme kad je pokrenula svoj blog Vilicom kroz Hrvatsku, Kasandra Draganić počela je intenzivnije istraživati hrvatsku kuhinju. Mnoge stvari dotad nikad nije radila, a htjela je probati pa je zajedno sa svojim pratiteljima na svom putu dijelila uspješna jela, ali i promašaje.

„Kad sam krenula, nisam nikad razvukla tijesto za štrudlu, dok sad mogu to napraviti usred noći s povezom na očima. Rasli smo skupa, rekla bih,“ kaže Kasandra, a živo se sjeća recepta koji je prvi objavila: „Naravno da se sjećam! Nonina kanavaca. Istarski recept za koji niti Istrijani nisu čuli. I dan danas mi je to jedan od najdražih recepata na blogu.“

 | Author: Vilicom kroz Hrvatsku foto: Vilicom kroz Hrvatsku

Iako voli to što radi, što dokazuje njezin broj pratitelja koji će sigurno glasati za nju kao finalisticu natječaja Gastro zvijezda, Kasandra voli povremeno odmoriti od Facebooka i Instagrama i ne ugađa algoritmu.

I dalje mislim da premalo radim na društvenim mrežama, objavljujem kad želim, ne kad moram i kako bi algoritam to htio, a vrlo često poželim par dana odmoriti od društvenih mreža i često si uzimam tu potrebnu pauzu da bih napunila baterije za dalje,“ kaže Kasandra, a otkrila nam je i koja je razlika između jela u tim različitim fazama.

Dok za sebe više volim krčkati, volim da to traje i da se svakom jelu itekako posvetim, moji pratitelji ipak najviše vole brza i jednostavna jela, iako sam sigurna da cijene i ona malo kompliciranija.“

Za sebe, potpuno u neskladu s blogerskom karijerom, kaže da je – totalno dosadna osoba što se tiče ukusa za hranu. Za nju je prava nedjeljna klasika omiljeni izbor pa si tako često i u tjednu priušti ručak kao iz mamine kuhinje – s juhicom, pohanim picekom, rizibizijem, salatom i desertom. No, ima i onih drugih trenutaka: "Kad nemam vremena i samo želim pojesti nešto što volim, to je uvijek pomfrit, haha.“

Kasandrina je kuhinja najvećim dijelom tradicionalna, a najčešće se vodi za time da sve namirnice budu lako dostupne, jer su upravo namirnice te koje je inspiriraju. Ipak, povremeno, priznaje, zaluta u egzotiku. U svakom slučaju, u kuhinji uvijek mora imati maslac u hladnjaku, a temeljac u zamrzivaču, jer, kaže: "To su dva sastojka koja od najjednostavnijeg jela mogu napraviti vrhunski obrok."

Njezina jednostavnost i šarm vjerojatno je ono što mnoge privlači da prate kako Kasandra putuje Vilicom kroz Hrvatsku, a na jednom od tih putovanja doživjela je i jedan od onih momenata koje će pamtiti:

Ovo ljeto na trajektu djeca su se igrala s našim psom pa sam ušla u razgovor s jednom preslatkom djevojčicom, a njena mama se okrenula i rekla 'Zbog ove tete tako fino jedeš, jer mama prati njene recepte. Evo, to mi je bio baš jedan moment koji me silno razveselio.“

I ti možeš glasati za Kasandru kao jednu od finalistica u kategoriji 'Tradicionalna kuhinja' i poslati je na tron Gastro zvijezde.

Partner projekta u kategoriji Tradicionalna kuhinja je Metro.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.