Mala škola savršenog rižota Mate Jankovića

Marko Lukunic/PIXSELL
Nakon što je u jučerašnjoj epizodi emisije Tri, dva jedan - kuhaj! kandidatima objasnio kako se zapravo priprema rižoto, chef Mate Janković i sam se upustio u pripremu istog, pa s obožavateljima podijelio recept.
Vidi originalni članak

Treći dan trajanja showa Tri, dva, jedan - kuhaj! kandidati su dobili zadatak sami izabrati namirnice te od istih pripremiti klasični nedjeljni ručak. Iako je kandidatima na raspolaganju bio velik broj namirnica, većina ih je ipak odabrala svinjski lungić i rižu.

 

Iznenađenje! Novi član žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

 

 

Tako su se, između ostalog, na velikom broju tanjura pronašle različite inačice rižota. Pokušaji kandidata da pripreme upravo savršeno kremasti rižoto naljutili su novog člana žirija Matu Jankovića, te je nakon nekoliko isprobanih jela s kandidatima odlučio podijeliti tajnu pravilne pripreme rižota.

Mate je objasnio kako je luk i dodatke najprije potrebno pirjati na ulju ili maslacu, dodati im rižu, a zatim podliti vinom. Temeljac ili voda također su sastavni dio svakog rižota, a na kraju se dodaje maslac koji daje na dodatnoj kremoznosti.

No, Mate Janković nije stao tek na objašnjenju u emisiji, već je na svom Facebook profilu podijelio i cijeli postupak pripreme rižota sa slaninom i lukom. Recept je popratio i detaljnim fotografijama pripreme. 

 

Drama na Facebooku Mate Janković zbog jedne objave izgubio obožavatelje

 

Kako izgleda Matin jednostavan slatko kiseli rižoto, pogledajte u nastavku.
 

Posjeti Gastro.hr