Treći dan trajanja showa Tri, dva, jedan - kuhaj! kandidati su dobili zadatak sami izabrati namirnice te od istih pripremiti klasični nedjeljni ručak. Iako je kandidatima na raspolaganju bio velik broj namirnica, većina ih je ipak odabrala svinjski lungić i rižu.
Tako su se, između ostalog, na velikom broju tanjura pronašle različite inačice rižota. Pokušaji kandidata da pripreme upravo savršeno kremasti rižoto naljutili su novog člana žirija Matu Jankovića, te je nakon nekoliko isprobanih jela s kandidatima odlučio podijeliti tajnu pravilne pripreme rižota.
Mate je objasnio kako je luk i dodatke najprije potrebno pirjati na ulju ili maslacu, dodati im rižu, a zatim podliti vinom. Temeljac ili voda također su sastavni dio svakog rižota, a na kraju se dodaje maslac koji daje na dodatnoj kremoznosti.
No, Mate Janković nije stao tek na objašnjenju u emisiji, već je na svom Facebook profilu podijelio i cijeli postupak pripreme rižota sa slaninom i lukom. Recept je popratio i detaljnim fotografijama pripreme.
Kako izgleda Matin jednostavan slatko kiseli rižoto, pogledajte u nastavku.