Špajza 07. rujna 2017.

Mala škola savršenog rižota Mate Jankovića

foto: Marko Lukunic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon što je u jučerašnjoj epizodi emisije Tri, dva jedan - kuhaj! kandidatima objasnio kako se zapravo priprema rižoto, chef Mate Janković i sam se upustio u pripremu istog, pa s obožavateljima podijelio recept.

Treći dan trajanja showa Tri, dva, jedan - kuhaj! kandidati su dobili zadatak sami izabrati namirnice te od istih pripremiti klasični nedjeljni ručak. Iako je kandidatima na raspolaganju bio velik broj namirnica, većina ih je ipak odabrala svinjski lungić i rižu.

 

Možda vas zanima... Novi član žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' Najave

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Tako su se, između ostalog, na velikom broju tanjura pronašle različite inačice rižota. Pokušaji kandidata da pripreme upravo savršeno kremasti rižoto naljutili su novog člana žirija Matu Jankovića, te je nakon nekoliko isprobanih jela s kandidatima odlučio podijeliti tajnu pravilne pripreme rižota.

Mate je objasnio kako je luk i dodatke najprije potrebno pirjati na ulju ili maslacu, dodati im rižu, a zatim podliti vinom. Temeljac ili voda također su sastavni dio svakog rižota, a na kraju se dodaje maslac koji daje na dodatnoj kremoznosti.

No, Mate Janković nije stao tek na objašnjenju u emisiji, već je na svom Facebook profilu podijelio i cijeli postupak pripreme rižota sa slaninom i lukom. Recept je popratio i detaljnim fotografijama pripreme. 

 

Možda vas zanima... Mate Janković zbog jedne objave izgubio obožavatelje Špajza

 

Kako izgleda Matin jednostavan slatko kiseli rižoto, pogledajte u nastavku.
 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Karlolea 00:19 08. Rujan 2017.

    Evo pitanje za sve velike kuhare sa tv ekrana neka mi odgovore a tocnom odgovoru spremam veceru. Čemu služi hrana koju pripremaju??

  • Avatar Iva Jugović
    vanillaiva@gmail.com 15:37 07. Rujan 2017.

    Fascinanto kako se ljudi upute u kulinarski show s tim opusom znanja. Ja se ne usudim, a rižoto radim po najobičnijem talijanskom principu kako je Mate opisao već godinama.