Konačno: Mjesto gdje ćete naći najbolju domaću i prirodnu hranu!

Thinkstock
Mario Fajt je čovjek koji je odlučio pokrenuti više nego zanimljivu web stranicu ruranje.com, namijenjenu svim ljubiteljima prirode, malim proizvođačima te pružateljima ruralnih smještaja, OPG-ima, izletištima, eko-etno selima i sl. Ukratko, ako želite pronaći mjesto za odmor i gastro užitak daleko od vreve grada - to ćete i pronaći na Ruranju!
Vidi originalni članak

Svjedoci smo svakodnevnog sve većeg bježanja sa sela u grad, dok nam s druge strane sve više nedostaju priroda, mir i kvalitetnii domaći proizvodi. Mario Fajt je uložio nešto slobodnog vremena i novaca kako bi spojio ugodno s korisnim i svim ljudima zaljubljenim u prirodu omogućio da širom Lijepe naše pronađu mali kutak za sebe i svoje najbliže i uživaju u divljini dok je još ima.

"Jedan od mnogih ciljeva stranice je motivirati ljude iz grada da počnu provoditi malo više vremena na svježem zraku, u prirodi, na selu, kušati i kupiti zdrave hrvatske proizvode, vidjeti kako se oni proizvode, educirati djecu, a i sebe, o životu na selu... Ubrati svježe voće i povrće, zamijeniti hotelske sobe starinskim krevetima u kućama u kakvima su nekada živjeli naši stari... Zbog svega toga želim dati mogućnost svakom proizvođaču poljoprivrednih proizvoda ili usluga smještaja u ruralnim područjima Hrvatske da se potpuno besplatno poveže sa ljudima koji su zainteresirani za takav način aktivnosti." govori pokretač Ruranja.

"Stranica ruranje.com je napravljena kako bi svaki proizvođač poljoprivrednih proizvoda lakše ostvario kontakt s kupcima i potaknuo razvoj seoskog turizma u Hrvatskoj te prodajua proizvoda malih hrvatskih proizvođača. Svatko tko nudi nekakav proizvod poljoprivrednih gospodarstva kao što su voće, povrće, med, meso... ili nudi usluge smještaja s odredenim aktivnostima poput lova ili ribolova, gljivarenja, jahanja ili obilaska vinskih cesta i podruma - uvijek je dobrodošao na stranici ruranje.com i tu smo da mu potpuno besplatno omogućimo registraciju i put do svih zainteresiranih posjetitelja stranice."

Za razliku od ostalih web stranica, Ruranje publicira zajedno usluge ruralnih smještaja, OPG-ova i proizvode malih proizvođača te oglašivačima omogućuje geotagiranje njihovih lokacija djelatnosti na mapi tako da aktiviranjem mape korisniku weba prikazuju sve ponude u okolini. Osoba u vašoj blizini samo treba na svom mobitelu pokrenuti mapu na kojoj će mu se prikazati najbliži mali proizvođači i nuditelji smještaja u krugu od 5 do 50 kilometara. Ukoliko ste zainteresirani za publiciranje, svoje usluge ili proizvode možete postaviti ovdje. Stranica je trenutačno u "test" fazi, pa za svako pitanje, savjet ili ideju - kontaktirati email info@ruranje.com ili putem facebooka

Najbitnije je da se ovim putem informira što više ljudi i obavijesti što veći broj OPG-ova, ruralnih smještaja i malih proizvođača. Najteže je s malim proizvođačima jer se često ne razumiju u moderne tehnologije pa bi bilo sjajno da netko “treći” postavi ponudu na stranicu. Uglavnom, poznate li nekoga tko uzgaja maline, artičoku, ili preša sjajno ulje, pofotkajte to mobitelom, zapišite podatke i postavite sami na Ruranje. Jednostavno, zar ne?

Uživajmo u prirodi i njenim delicijama, pomozimo razvoju Ruranja!

Posjeti Gastro.hr