Špajza 16. ožujka 2016.

Konačno: Mjesto gdje ćete naći najbolju domaću i prirodnu hranu!

Povrće
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mario Fajt je čovjek koji je odlučio pokrenuti više nego zanimljivu web stranicu ruranje.com, namijenjenu svim ljubiteljima prirode, malim proizvođačima te pružateljima ruralnih smještaja, OPG-ima, izletištima, eko-etno selima i sl. Ukratko, ako želite pronaći mjesto za odmor i gastro užitak daleko od vreve grada - to ćete i pronaći na Ruranju!

Svjedoci smo svakodnevnog sve većeg bježanja sa sela u grad, dok nam s druge strane sve više nedostaju priroda, mir i kvalitetnii domaći proizvodi. Mario Fajt je uložio nešto slobodnog vremena i novaca kako bi spojio ugodno s korisnim i svim ljudima zaljubljenim u prirodu omogućio da širom Lijepe naše pronađu mali kutak za sebe i svoje najbliže i uživaju u divljini dok je još ima.

Gacka | Author: Mario Fajt foto: Mario Fajt

"Jedan od mnogih ciljeva stranice je motivirati ljude iz grada da počnu provoditi malo više vremena na svježem zraku, u prirodi, na selu, kušati i kupiti zdrave hrvatske proizvode, vidjeti kako se oni proizvode, educirati djecu, a i sebe, o životu na selu... Ubrati svježe voće i povrće, zamijeniti hotelske sobe starinskim krevetima u kućama u kakvima su nekada živjeli naši stari... Zbog svega toga želim dati mogućnost svakom proizvođaču poljoprivrednih proizvoda ili usluga smještaja u ruralnim područjima Hrvatske da se potpuno besplatno poveže sa ljudima koji su zainteresirani za takav način aktivnosti." govori pokretač Ruranja.

Ruranje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

"Stranica ruranje.com je napravljena kako bi svaki proizvođač poljoprivrednih proizvoda lakše ostvario kontakt s kupcima i potaknuo razvoj seoskog turizma u Hrvatskoj te prodajua proizvoda malih hrvatskih proizvođača. Svatko tko nudi nekakav proizvod poljoprivrednih gospodarstva kao što su voće, povrće, med, meso... ili nudi usluge smještaja s odredenim aktivnostima poput lova ili ribolova, gljivarenja, jahanja ili obilaska vinskih cesta i podruma - uvijek je dobrodošao na stranici ruranje.com i tu smo da mu potpuno besplatno omogućimo registraciju i put do svih zainteresiranih posjetitelja stranice."

Za razliku od ostalih web stranica, Ruranje publicira zajedno usluge ruralnih smještaja, OPG-ova i proizvode malih proizvođača te oglašivačima omogućuje geotagiranje njihovih lokacija djelatnosti na mapi tako da aktiviranjem mape korisniku weba prikazuju sve ponude u okolini. Osoba u vašoj blizini samo treba na svom mobitelu pokrenuti mapu na kojoj će mu se prikazati najbliži mali proizvođači i nuditelji smještaja u krugu od 5 do 50 kilometara. Ukoliko ste zainteresirani za publiciranje, svoje usluge ili proizvode možete postaviti ovdje. Stranica je trenutačno u "test" fazi, pa za svako pitanje, savjet ili ideju - kontaktirati email info@ruranje.com ili putem facebooka

Najbitnije je da se ovim putem informira što više ljudi i obavijesti što veći broj OPG-ova, ruralnih smještaja i malih proizvođača. Najteže je s malim proizvođačima jer se često ne razumiju u moderne tehnologije pa bi bilo sjajno da netko “treći” postavi ponudu na stranicu. Uglavnom, poznate li nekoga tko uzgaja maline, artičoku, ili preša sjajno ulje, pofotkajte to mobitelom, zapišite podatke i postavite sami na Ruranje. Jednostavno, zar ne?

Uživajmo u prirodi i njenim delicijama, pomozimo razvoju Ruranja!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.