Najbolja mjesta za brz i zdrav obrok u centru Metropole!

Thinkstock
Posao, obaveze, prenatrpan raspored... A samo biste željeli u kljun ubaciti nešto brzo i zdravo u centru Zagreba? Imamo rješenje!
Vidi originalni članak

Od sada više nećete morati kupovati masne bureke i suha peciva u pekarama, nego ćete moći pojesti nešto zdravo 's nogu' u centru Zagreba. Istražili smo ponudu i donosimo vam top 3 mjesta za zdravi i brzi obrok!

1. Good Food

U Teslinoj 7 možete osim klasične ponude burgera pojesti dnevnu juhu, ali i salate, tostove i bruschette. U ponudi postoji i hrana za vegetarijance i za one koji se klone glutena. Na meniju možete pronaći i hranu označenu zelenim srcem, što znači da se od srca preporučuju, a najpopularniji su Tacolicious, Popay's Secret, Green Hot Chilli Pepper, King of BBQ, Smoked salmon, Cheese steak i Gluten free for me. Uz jela možete popiti i različite prirodne sokove, a ponuda smoothieja zadovoljit će sve koji žele popiti nešto izravno iz prirode.

2. Green Point

Green Point smjestio se u Varšavskoj 10, a ideja za otvaranje bila je dati zdravu alternativu fast food-ovima s naglaskom na vegetarijansku kuhinju. Na stranicama kažu kako su njihovi klijenti većinom vegetarijanci i vegani, ali sve je više drugih koji otkrivaju čari vegetarijanske i veganske kuhinje. Tri su glavna sastojka u Green Pointu – sejtan, tofu i brašno od konoplje. Kao isključivo vegetarijanski restoran fokusiraju se na hranu koja je bogata bjelančevinama, ali i onima koje tijelo može apsorbirati i probaviti. Nude zdravi wok, variva, gluten free fritule i burgere od konoplje.

3. Ginger sushi

U Masarykovoj 21 možeš se počastiti sushijem za koje vlasnici mjesečno u kuhinji potroše oko tonu riže i 600 kilograma ribe. Kažu kako im je cilj bio kvalitetan i povoljan sushi, dostupan i pristupačan svima. Na početku su meni bazirali na klasičnijim okusima. Krenuli su s 13 bento kutijica, a sada ih imaju 22 i malo po malo šire ponudu.

Kompletnu ljestvicu najboljih zdravih lokala potražite na ovom linku na portalu Zdrava Krava!

Posjeti Gastro.hr