Najbolji food blogeri svijeta: 1

Thinkstock Estetika restorana i ugostiteljskih objekata na Instagramu postala je u mnogim slučajevima važnija čak i od sadržaja - kvalitete hrane
Njihove su fotografije prava mala remek djela, a hrana koju pripremaju instantno izaziva zazubice. Upoznajte prvih troje od deset najboljih blogera svijeta!
Vidi originalni članak

Food bloger ne može biti svatko. U taj je kreativan proces potrebno uložiti puno vremena i truda, volje i želje, reći će vam to svaki uspješan bloger.

Fotografiranje hrane često oduzima više vremena nego što možemo zamisliti, a nestrpljivi ukućani za stolom već čekaju svoju porciju. Jelo se hladi, povrće nije dovoljno jarkih boja, a ponekad nema ni odgovarajućeg tanjura koji bi dodatno istaknuo jelo.

 

Ipak, postoje oni super ljudi koji sve to uspijevaju bez puno muke, one čija jela uvijek izgledaju savršeno i koji u glavi imaju svaki detalj recepta prije nego što ga uopće pošalju u internetske sfere. Upravo zato, bacili smo se na posao i pronašli deset najboljih svjetskih blogera.

Genijalne fotografije, odlični recepti i jednostavnost njihov je ključ, a danas vam donosimo prvih troje koji su nas naprosto oduševili svojom gastronomskom kreativnošću.

 

 

Iza bloga Minimalist Baker stoji Dana iz Oregona. Zajedno sa svojim suprugom Johnom pokrenula je blog davne 2012. godine, a zajedničkim su se snagama isprofilirali u obaveznu postaju za foodieje prepunu jednostavnih jela.

 

 

Njihova filozofija uključuje deset ili manje sastojaka, jednu posudu ili lonac i 30 ili manje minuta za pripremu. Uz to, u svojim receptima uglavnom koriste sastojke koji ne sadrže laktozu niti gluten, te se fokusiraju na zdravije varijante jela s puno voća i povrća.

Na Facebook stranici do sada su prikupili više od 220 tisuća pratitelja, dok je njihov Instagram profil zapratilo čak 858 tisuća pratitelja.

 

 

Samira za sebe kaže kako obožava hranu, matematiku i putovanja, a da je tome zbilja tako, dokaz je i njezin fantastičan blog Alpha Foodie.

 

Wow! Egzotika na tanjuru - najšareniji Instagram profil

 

 

Majstorica doručaka s londonskom adresom priprema nevjerojatne kreacije, a najčešći alat joj je egzotično voće. Jedan pogled na Alpha Foodie Instagram profil i sve je jasno - osim što je neopisivo kreativna, ova blogerica zacijelo je i jedna od najstrpljivijih koje pratimo.

Kockice, kuglice, usklađenost boja i oblika definitivno su joj jača strana. Svojim je blogom stekla popriličnu slavu pa je tako zahvaljujući istom, u društvu popularnih engleskih blogera, nedavno imala prilike upoznati princa Charlesa. 

 

 

Blog The Boy Who Bakes krije nevjerojatnu priču o uspjehu u gastronomskom svijetu. Edd Kimber rano je shvatio kako korporativni svijet nije za njega i okrenuo se bloganju, pobijedio je u popularnoj engleskoj emisiji The Great British Bake Off, a danas piše čak nekoliko kolumni za različite časopise gastronomske tematike te je samostalno izdao nekoliko uspješnih kuharica.

 

 

Također, čest je gost u televizijskim kulinarskim emisijama. Njegov je blog u više navrata proglašen najboljim, a izrazito se ponosi titulom najboljeg engleskog bloga koju mu je dodijelio Woman and Home Magazine. 

Osim sjajnih, divno dekoriranih jela, Edd snima i videe kako bi maksimalno olakšao pripremu svojim pratiteljima. O tome koliko dobro izgleda baš svaki njegov desert pak najviše govore visoke brojke na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

 

 

Posjeti Gastro.hr