Špajza Gastro zvijezda 15. studenoga 2017.

Najbolji food blogeri svijeta: 1

Estetika restorana i ugostiteljskih objekata na Instagramu postala je u mnogim slučajevima važnija čak i od sadržaja - kvalitete hrane foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Njihove su fotografije prava mala remek djela, a hrana koju pripremaju instantno izaziva zazubice. Upoznajte prvih troje od deset najboljih blogera svijeta!

Food bloger ne može biti svatko. U taj je kreativan proces potrebno uložiti puno vremena i truda, volje i želje, reći će vam to svaki uspješan bloger.

Fotografiranje hrane često oduzima više vremena nego što možemo zamisliti, a nestrpljivi ukućani za stolom već čekaju svoju porciju. Jelo se hladi, povrće nije dovoljno jarkih boja, a ponekad nema ni odgovarajućeg tanjura koji bi dodatno istaknuo jelo.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ipak, postoje oni super ljudi koji sve to uspijevaju bez puno muke, one čija jela uvijek izgledaju savršeno i koji u glavi imaju svaki detalj recepta prije nego što ga uopće pošalju u internetske sfere. Upravo zato, bacili smo se na posao i pronašli deset najboljih svjetskih blogera.

Genijalne fotografije, odlični recepti i jednostavnost njihov je ključ, a danas vam donosimo prvih troje koji su nas naprosto oduševili svojom gastronomskom kreativnošću.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Iza bloga Minimalist Baker stoji Dana iz Oregona. Zajedno sa svojim suprugom Johnom pokrenula je blog davne 2012. godine, a zajedničkim su se snagama isprofilirali u obaveznu postaju za foodieje prepunu jednostavnih jela.

 

 

Njihova filozofija uključuje deset ili manje sastojaka, jednu posudu ili lonac i 30 ili manje minuta za pripremu. Uz to, u svojim receptima uglavnom koriste sastojke koji ne sadrže laktozu niti gluten, te se fokusiraju na zdravije varijante jela s puno voća i povrća.

Na Facebook stranici do sada su prikupili više od 220 tisuća pratitelja, dok je njihov Instagram profil zapratilo čak 858 tisuća pratitelja.

 

 

Samira za sebe kaže kako obožava hranu, matematiku i putovanja, a da je tome zbilja tako, dokaz je i njezin fantastičan blog Alpha Foodie.

 

Možda vas zanima... Egzotika na tanjuru - najšareniji Instagram profil Špajza

 

 | Author: @alphafoodie, Instagram foto: @alphafoodie, Instagram

 

Majstorica doručaka s londonskom adresom priprema nevjerojatne kreacije, a najčešći alat joj je egzotično voće. Jedan pogled na Alpha Foodie Instagram profil i sve je jasno - osim što je neopisivo kreativna, ova blogerica zacijelo je i jedna od najstrpljivijih koje pratimo.

Kockice, kuglice, usklađenost boja i oblika definitivno su joj jača strana. Svojim je blogom stekla popriličnu slavu pa je tako zahvaljujući istom, u društvu popularnih engleskih blogera, nedavno imala prilike upoznati princa Charlesa. 

 

 

Blog The Boy Who Bakes krije nevjerojatnu priču o uspjehu u gastronomskom svijetu. Edd Kimber rano je shvatio kako korporativni svijet nije za njega i okrenuo se bloganju, pobijedio je u popularnoj engleskoj emisiji The Great British Bake Off, a danas piše čak nekoliko kolumni za različite časopise gastronomske tematike te je samostalno izdao nekoliko uspješnih kuharica.

 

 

Također, čest je gost u televizijskim kulinarskim emisijama. Njegov je blog u više navrata proglašen najboljim, a izrazito se ponosi titulom najboljeg engleskog bloga koju mu je dodijelio Woman and Home Magazine. 

Osim sjajnih, divno dekoriranih jela, Edd snima i videe kako bi maksimalno olakšao pripremu svojim pratiteljima. O tome koliko dobro izgleda baš svaki njegov desert pak najviše govore visoke brojke na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.