Nešto sasvim drugačije: Kako napraviti hrskave tikvice

Thinkstock
Ako ste jedna od onih osoba koja voli pržene krumpiriće no odbija ih jesti iz principa, nudimo vam savršeno ukusnu i prihvatljivu zamjenu – hrskave štapiće tikvica pečenih u pećnici.
Vidi originalni članak

Tikvice, ma tko može odoljeti tom ljetnom, i nikako ne samo ljetnom specijalitetu?

Iako je ljetu skoro pa kraj, barem u našem kontinentalnom dijelu, za jedan nov recept s tikvicama uvijek će se naći mjesta!

Sastojci za pržene tikvice:

  • 2 tikvice
  • 1 bjelanjak
  • ¼ šalice mlijeka
  •  ½ šalice krušnih mrvica
  • ½ šalice ribanog parmezana

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 225 stupnjeva.
  2. Tikvice narezati na štapiće širine oko 2 cm i duljine oko 7 cm.
  3. U jednoj posudi pomiješati bjelanjak s mlijekom, a u drugoj parmezan i krušne mrvice.
  4. Tikvice uranjati u smjesu s jajem, a zatim ju uvaljati u posudu s parmezanom i krušnim mrvicama.
  5. Tikvice slagati na lim za pečenje prethodno obložen papirom za pečenje i peći oko 30 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu pečenu boju. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr