gastro postao
Za ovu pitu neće vam biti potrebna baš nikakva podloga. Pripremite tek sezonsko povrće i jednostavne sastojke koje zasigurno već imate u hladnjaku. Pomiješajte ih i fantastična pita već je napola gotova...
Zaboravite na pripremu prhkog tijesta, ova pita od tikvica savršena je baš takva kakva je – bez kore i s divnim aromama slanine ili pancete.
Pomiješajte sve sastojke pa ih ubacite u kalup, pecite do lijepe, zlatne boje, a zatim poslužite uz osvježavajuću salatu od krastavaca i rajčice.
Potrebno vam je:
- 1 veća tikvica
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 šalica brašna
- 2 jaja
- Sir
- Slanina ili panceta
- Peršin
- Maslac
- Sol, papar
Priprema:
- Tikvicu naribajte ili tanko nasjeckajte, posolite i ostavite neko vrijeme kako bi pustila vodu, pa je ocijedite.
- Prebacite je u zdjelu i pomiješajte s vrhnjem, brašnom, jajima, sjeckanim peršinom i slaninom koju ste prethodno popržili na tavi.
- Povežite sve zajedno u gustu smjesu pa prebacite u kalup koji ste premazali maslacem.
- Pospite naribanim sirom.
- Pecite na 200 stupnjeva dok površina ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!