Održite sezonske namirnice svježima još duže

Thinkstock
Pratite li ove jednostavne trikove, vaše će povrće ostati svježe duže, a vi imati više vremena za uživanje u domaćim delicijama. Savršeno!
Vidi originalni članak

Sezonsko lisnato povrće poput blitve, špinata, zelene salate ili zdravih listova cikle najlakše ćete održati svježima tako da ih prebacite u posudu, prekrijete papirnatim ručnikom, a sve to dobro upakirate prozirnom folijom. Spremite u hladnjak, a kada papirnati ručnik postane vlažan, jednostavno ga zamjenite novim.

Brokulu, cvjetaču ili svježe stabiljke celera spasit će aluminijska folija. Operite ih, osušite i umotajte u veće komade folije. Takve ih spremite u hladnjak i koristite po potrebi. 

Svježe začine kao što su peršin, kopar ili bosiljak držite u čaši koju ste do pola napunili vodom, a zatim dio koji viri iz čaše prekrijte plastičnom vrećicom. Na taj će način vaši začini ostati svježi i do dva tjedna.

Volite banane, ali ne volite kada se one pretvore u neprivlačno smeđe voće? Nema problema. Uzmite komad prozirne plastične folije i omotajte ga oko stabiljke, dijela koji spaja i drži sve banane na okupu. Spremite na uobičajeno mjesto i gledajte kako slatke banane ostaju svježe i do nekoliko dana duže.

Posjeti Gastro.hr