Viškom blanširane blitve možete nadjenuti pizzu. Tijesto najprije zapecite da dobije boju pa dodajte ocijeđenu blitvu, mozzarellu i šunku ili kobasicu pa ispecite.
Od ostataka listova blitve možete napraviti i povrtne sarmice. Nadjenite ih kuhanim prosom (rižom ili ječmom), prženim gljivama, češnjakom i paprikom, a od viška listova sljedeće jutro za doručak možete napraviti slasnu frittatu. Uz blitvu upotrijebite crvenu papriku, luk, jaja, malo mlijeka i ricottu. Pomiješajte sve sastojke i popržite na ulju, a poslužite uz kiselo vrhnje.
Jednako jednostavno jelo od blitve su okruglice sa špinatom. Potrebni su luk, češnjak, začini, krušne mrvice, špinat, blitva i parmezan. Prepržite luk, špinat i češnjak pa dodajte mrvice, blitvu i parmezan. Napravite okruglice i pecite u pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije boju.