Ogorčeni Nikola Lesar: Do kraja odmora jedem paštetu

Daniel Kasap/PIXSELL
Chef Nikola Lesar pokrenuo je lavinu komentara na Facebooku objavom računa iz restorana na Rabu.
Vidi originalni članak

Nikola Lesar, pobjednik hrvatskog Masterchefa 2012. godine, na svom je Facebook profilu objavio fotografiju računa iz restorana Paradiso na Rabu i pokrenuo pravu lavinu komentara. Naime, Lesar se požalio na visoke cijene i račun od gotovo tri tisuće kuna za samo jedan obiteljski ručak.

 

Gdje su danas i što rade svi pobjednici MasterChefa

 

"Onaj osjećaj kad se nakon 2 godine vratiš u rodnu zemlju, i požališ to istog trena. Žlica maslinovog ulja 10 kuna! Kila brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cijenu. Ledena kava, koja nikad nije bila naručena, 80. Jad i sramota. I još kad ti vlasnik veli da ga boli ku... za tvoje nezadovoljstvo. Ovo je moguće samo kod nas. Sretno vam bilo prijatelji, ja do kraja svojeg odmora jedem paštetu na kruhu. Lokacija : Restoran Paradiso, Otok Rab. #corruptia", napisao je Nikola Lesar.

 

 

U komentarima ispod posta naišao je na odobravanje kolega pa se tako javio chef Mate Janković koji je podržao Lesarovu objavu te objasnio kako bi i sam postupio isto, a chefa Toma Gretića pak je najviše začudila cijena porcije dagnji od 130 kuna. 

Nakon što se u medijima oglasio i vlasnik restorana rekavši kako su dali sve od sebe da zadovolje mladog chefa sa stalnim prebivalištem na Tajlandu, gdje uspješno vodi svoj restoran, Lesar se u komentarima nadovezao i na te izjave.

 

 

"Da se nadovežem na neke komentare. Vlasnik te osoblje pristupilo je mojoj obitelji vrlo ljubazno, tražeći da chef osobno kuha za nas. Prepustio sam se kuharu, te htio svojoj tajlandskoj gošći barem malo dočarati našu kužinu. Nitko nije očekivao ovakve bahate cijene. Kad mi netko naplati hranu cijenom od 900% od one nabavne, neću biti miran. Ako treba, jest ću po svim našim restoranima diljem obale i objavljivati račune putem fejsa. Boli me ku..., baš kao i njega. Obalu nam drži mafija - zbog toga ni jedna prosječna obitelj nema za običan izlazak u restoran. FUJ!", dodao je.

Pitamo se je li došao trenutak da se odvoji kukolj od žita u hrvatskim restoranima, i tko bi uopće za to bio sposoban, ali i kako to da je jedan tako iskusan igrač poludio zbog cijena koje i nisu toliko različite od ostalih lokala sličnog ranga u blizini mora. Uglavnom, je li Lesar prošao samo kao običan naivni turist u Dalmaciji u razdoblju 1. srpnja do 15. kolovoza - prepuštamo vašim komentarima, a svima koji u to doba na godišnjem ne žele ostati bez polovice hrvatske plaće za obiteljski ručak - ručak provedite na plaži s paštetama... Čekamo vaše reakcije.

 

Posjeti Gastro.hr