22. siječnja 2016.

Gdje su danas i što rade svi pobjednici MasterChefa

MasterChef
foto: Robert Anić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratili ste kulinarski show MasterChef? Onda će vas sigurno zanimati kako su i što danas rade pobjednici svih triju sezona!

Prije tri godine medije su preplavili foršpani s velikim Tomom Gretićem, bad copom Matom Jankovićem i šlagom na torti – Radovanom Marčićem. Hrvatska je upoznala franžizu svjetski poznatog kulinarskog showa MasterChef, gospođe bi uključile video rekordere, bake izvadile one tekice, a mladež navijala za svoje favorite. Danas, kad očekujemo novu sezonu i heroje, razgovaramo s troje ljudi koji su ostali zabilježeni kao – najbolji od svih!    

Šime Sušić

Prva sezona je bila udarna, popularnija i od BB-a i Farme i svega što se prikazivalo tih dana. Naime, gledali su ama baš svi, od djece koju je zanimalo tko će pobijediti, do najstarijih koji su lovili recepte i tajne zahvate. Netko je navijao za Matiju, netko za Roberta, ali nakon završenog showa, svi su se mogli pohvaliti da su postali bolji kuhari.

Jedan koji se ipak izdvojio te prve sezone bio je samozatajni budući profesor Geografije iz Zagreba - Šime Sušić. Ljudi su očekivali da će se zaposliti u nekom od najjačih hrvatskih restorana, barem sudeći po sigurnosti i maštovitosti koje su mu i donijele naslov, ali sudbina nije tako htjela.

„Vodim krajnje nezanimljiv život, barem što se tiče domaćih novinara. Nakon MasterChefa-a sam diplomirao i nastavio živjeti svojim uobičajenim ritmom. Jednostavno sam zaključio sam da će mi biti ljepše raditi u školi okružen djecom nego u kuhinji.“ Rekao nam je Šime.

MasterChef | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL
Šime Sušić (prvi s desna)

„Nisam iskoristio svojih „5 minuta slave“ i otvorio restoran (otkud mi pare?!?) jer me to ne zanima. Kuhanje i hrana su uvijek dio mene, ali samo kao hobi. Pišem zanimljive priče i slažem hranu za Jamnicu na njihovom projektu JAkuham zadnjih godinu dana. Kada skupim pare putujem po svijetu, ljeti vodim višednevne kajak ture po Jadranu. Trčim po planinama i molim boga da se vrati domaćinstvo u školu!“ završava Šime, a mi definitivno potpisujemo ovo s domaćinstvom. Nikad slađih hrenovki ni palačinki...

Nikola Lesar

Nikola Lesar osvojio je publiku jednostavnošću i srdačnošću u drugoj sezoni showa, i čim je osvojio prestižnu titulu pridružio se, uz Andreja Barbierija novom članu žirija, poznatom Dinu Galvagnu nekih godinu dana u njegovom tada novootvorenom restoranu Peta Četvrtina. Nakon toga, uslijedilo je putopisno putovanje kroz Aziju u trajanju od 6 mjeseci, kada je proputovao, opisao i pojeo sve što je vidio u Kini, Vijetnamu, Kambodži, Tajlandu, Indiji i Nepalu. Vratio se u Hrvatsku, ali ne zadugo.

MasterChef | Author: Anto Magzan/Pixsell.hr foto: Anto Magzan/Pixsell.hr

„Tajland mi je bio zakon, koliko zbog klope i kulture, tolko i zbog tropske klime. Vratio sam se u Bangkok i završio Le Cordon Bleu kulinarsku akademiju – bio sam među najboljima u razredu, i dobio poziv od uglednog tajlandskog arhitekta da mu radim u restoranu u srcu Bangkoka - The Never Ending Summer.“ govori nam međimurski junak. 

„Nahranio sam tajlandsku princezu i mnoge azijske i svjetske celebove. O da, radio sam i u Banyan Tree Bangkok hotelu s 5 zvjezdica, na 62. katu - rooftop restoranu Vertigo, jednom od najpoznatijih rooftop restorana Azije. Tu je bilo kuhanja s chefovima s Michelinovim zvjezdicama na raznim eventima. Sad sam, nadam se na dulje vrijeme u Phuketu, gdej sam neki dan imao prvi soft opening day u našem vlastitom novootvorenom restoranu Rustic - Eatery & Bar.“ Nikola nam se pohvalio kako je na akademiji upoznao i današnju djevojku koja je tamo završila francusko slastičarstvo, i sad je šef slatke kuhinje u njihovom restoranu. 

„Uglavnom, sad sam tu, i pucam na Asia's top 50 u iduće dvije godine. Kak je počelo, ne bude nit' tu problema! prilično samouvjereno govori Nikola Lesar, ali kako mu je do sada sve polazilo za rukom, stiščemo mu palčeve da ostvari ono što je naumio. Tko je jednom probao njegove dumplinge, zna o čemu govorim!

Iva Pehar

Posljednja osvajačica titule MasterChef je Makaranka Iva Pehar. Najsimpatičnije i najljepše lice sezone pregazilo je svoju kokurenciju iz čiste slučajnosti. 

MasterChef | Author: Goran Jakuš foto: Goran Jakuš

„Kako sam diplomirala na oba fakulteta i tražila posao, u show sam ušla samo zato jer mi je bilo dosadno i to tek na nagovor prijatelja. Kako sam i inače dosta uporna, poklopilo se malo sreće, i kako stvarno volim kuhanje - došlo je i do prvog mjesta. Nakon showa sam malo odmorila, ali dizajn mi je i dalje prva ljubav, no ovo što danas radim, dakle food styling, kreiranje menija i rad na eventima – savršeno me ispunjuje. Uglavnom, sretna sam što sam otišla u MasterChef i što sad radim sve što mi dođe pod ruku. Tako sam na godišnjem odmoru u Dubaiju na poziv Danijela Daničića gostovala kao Chefica u jednom od najluksuznijih hotela svijeta!“ priča uvijek nasmijana Makaranka dok jedemo palačinke punjene ćevapima u lokalu Chevap Rolls u zagrebačkoj Gajevoj ulici, gdje je baš ona osmislila interijer i stvara povijest s još jednom MasterCheficom Martinom Zubčić

„Nisam gotova s gastro pričom. Želim pohađati još hrpu tečajeva, naučiti puno o svim ostalim kuhinjama svijeta i provesti još puno vremena po kulinarskim putovanjima.“

Ukratko, troje pobjednika, tri sasvim drugačije priče. Jeste li se prijavili za ovogodišnji MasterChef?

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • palac86 17:17 01. Veljača 2016.

    Baš danas bili u restoranu Nikole Lesara na Phuketu na Tajland. Prelijep restoran i ODLIČNA hrana!!!!! Razgovarali s njim koji je stvarno jednostavna i presrdačna osoba. Sve pohvale