Ostatak kave iskoristite na nevjerojatne načine

Thinkstock
Možda nikada ne biste ni pomislili, ali ostaci kave iskoristivi su na nezamislivo dobre načine
Vidi originalni članak

Prva jutarnja kava nešto je što se jednostavno događa. Ne postoji dan niti mjesto na kojem bismo je izbjegli. Ona je sastavni dio baš svakog dana. Ponekad je popijemo do kraja, a ponekad, u žurbi, ostavljamo na pola punu šalicu prije nego li izjurimo iz stana.

Kao pravi ljubiteljima kave, srce nam se slama kada izlijevamo tu istu, prvu jutarnju, pa samim time i najfiniju kavu u odvod. No tome ne mora uvijek biti tako. Donosimo vam čak nekoliko odličnih načina na koje možete potrošiti ostatak svoje kave.

Smrznite je! Kavu rasporedite u kalup za led pa je smrznite u kocke, a kada se ponovno zaželite ledene kave ili nekog drugog napitka s okusom kave - znate što vam je činiti.



U ostacima kave možete marinirati meso. Za nešto neobičnije kombinacije, dodajte joj češnjak, luk i soja umak. Meso će poprimiti aromatične okuse, a zbog ostalih sastojaka kava neće biti previše dominantna.

Napravite vruću čokoladu s okusom kave ili pak bijelu kavu. U mlijeko dodajte čokoladu ili kakao, a zatim ubacite žličicu već skuhane kave. Zvuči kao divan početak svakog druženja s najdražima.

Napravite kolač. Nema boljeg od sočnog čokoladnog deserta s nježnim aromama kave. Dovoljna će biti tek žličica ili dvije u vašem omiljenom brownie kolaču, a ni tiramisu također nije loša ideja. Jednostavan je, ukusan i sladak, bolje ne može.

Prvi obrok u danu nezamisliv je bez šalice kave, no što bi bilo kada biste žličicu te kave ubacili i u svoje pahuljice? Mi znamo! Uživali biste u dvostrukom kavastom užitku. Koja kockica čokolade i zobene pahuljice postaju instant hit - samo za odrasle.

Živjeli!

Posjeti Gastro.hr