Otkrijte što smo kuhali na proljetnom druženju s blogerima

Gastro.hr
Slatkim smo meetupom proslavili godinu dana druženja s našim blogerima. Uz poznata lica i nekoliko različitih vrsta palačinki, dobrom su raspoloženju doprinijeli  The Garden Brewery i chef Ivana Čuljak-Lošić.
Vidi originalni članak

Prvi meetup odradili smo krajem prošlog ožujka, kada su blogeri pripremali jela sa sirom, a tradiciju smo nastavili tijekom cijele 2018. godine. Prvi meetup u 2019. organizirali smo u prostoru Enzite na Zagrebačkom velesajmu, koja nam je u međuvremenu postala zamjenska redakcija.

 

 

Na radnim su stanicama u Enziti kuhala poznata lica – Darko Kontin, Kasandra Draganić, Matija Plašć i Željka Sivar te Vedran Bošković. Na degustiranju nam se pridružila i draga Andrea Cukrov, a tortom nas je iznenadila i Ivana Čuljak-Lošić.

Tema ovog proljetnog meetupa bile su palačinke, a blogeri su nam servirali četiri slane i slatku verziju. Testiranje smo započeli Darkovim korejskim palčinkama s kineskim kupusom i slasnim umakom od soja sosa, aceta, sezamovog ulja i sezama. Darko ih je nazvao „party hranom“, a mi se u potpunosti slažemo.

Nastavili smo niz Kasandrinim palačinkama od medvjeđeg luka te verzijom pahuljastih palačinki inspiriranih receptom za bribirski prisnac. Punjene zelene palačinke plijenile su pažnju bojom, a drugi nas je tanjur oduševio zbog kreativnog pristupa. Ako niste znali, bribirski je prisnac tradicionalni uskršnji slani kuglof sa slaninom, škripavcem i mladim lukom. 

Sweety & Spicy, odnosno Željka i Matija, pripremili su bogate slane palačinke s kozicama i zapečenom slaninom. Zbog mirisa slanine stalno smo kružili oko njihove radne jedinice i jedva čekali da jelo serviraju i fotografiju kako bismo mogli navaliti. Moramo priznati da su ove palačinke pravi ručak, nakon kojeg ćete biti siti i zadovoljni. 

Nakon nekoliko slanih verzija, s užitkom smo isprobali Vedranove Dutch baby palačinke, pripremljene u kalupu za muffine. Ove minijaturne i prozračne palačinke poslužio je uz mirisni curd od limuna i svježe bobičasto voće te ih posuo šećerom u prahu. Divno su izgledale, a okus je bio u skladu s prezentacijom.

Šećer na kraju zapravo je bila zdrava torta Ivane Čuljak-Lešić, koja je potvrdila misao cijele večeri – da palačinke zaista mogu oduzeti dah. Njena slojevita torta sastojala se od proteinskih palačinki s bananama, kreme sa sjemenkama lana, oraščića i svježih jagoda. Navikli smo na prave šećerne bombe, ali ovim nas je zdravim desertom Ivana pridobila već na prvi zalogaj.

Uz palačinke je izvrsno pristajala kolekcija Soura iz The Garden Breweryja. Ova je pivovara prva u regiji skuhala takozvani „kettle sour“, podseriju kiselih piva, a nedavno su predstavili čak šest okusa. Uživali smo u baznom Souru, Rosehip & Wild Sorrel Souru, Raspberry Souru, Gooseberry & Elderflower Souru te Apricot Souru. Posebnosti svakog okusa predstavio nam je Filip iz The Garden Breweryja i u potpunosti nas navukao na ovaj neobičan i zaigran stil.

 

 

Proljetni meetup bio je dobro zagrijavanje za dinamičnu godinu koja nas očekuje. Recepte za odlične palačinke uskoro ćete moći pronaći i na našem portalu.

Pratite Gastro.hr i društvene mreže jer već pripremamo novo druženje s našim najdražim blogerima. 

 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr