Špajza 26. ožujka 2019.

Otkrijte što smo kuhali na proljetnom druženju s blogerima

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatkim smo meetupom proslavili godinu dana druženja s našim blogerima. Uz poznata lica i nekoliko različitih vrsta palačinki, dobrom su raspoloženju doprinijeli  The Garden Brewery i chef Ivana Čuljak-Lošić.

Prvi meetup odradili smo krajem prošlog ožujka, kada su blogeri pripremali jela sa sirom, a tradiciju smo nastavili tijekom cijele 2018. godine. Prvi meetup u 2019. organizirali smo u prostoru Enzite na Zagrebačkom velesajmu, koja nam je u međuvremenu postala zamjenska redakcija.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Na radnim su stanicama u Enziti kuhala poznata lica – Darko Kontin, Kasandra Draganić, Matija Plašć i Željka Sivar te Vedran Bošković. Na degustiranju nam se pridružila i draga Andrea Cukrov, a tortom nas je iznenadila i Ivana Čuljak-Lošić.

Tema ovog proljetnog meetupa bile su palačinke, a blogeri su nam servirali četiri slane i slatku verziju. Testiranje smo započeli Darkovim korejskim palčinkama s kineskim kupusom i slasnim umakom od soja sosa, aceta, sezamovog ulja i sezama. Darko ih je nazvao „party hranom“, a mi se u potpunosti slažemo.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Nastavili smo niz Kasandrinim palačinkama od medvjeđeg luka te verzijom pahuljastih palačinki inspiriranih receptom za bribirski prisnac. Punjene zelene palačinke plijenile su pažnju bojom, a drugi nas je tanjur oduševio zbog kreativnog pristupa. Ako niste znali, bribirski je prisnac tradicionalni uskršnji slani kuglof sa slaninom, škripavcem i mladim lukom. 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Sweety & Spicy, odnosno Željka i Matija, pripremili su bogate slane palačinke s kozicama i zapečenom slaninom. Zbog mirisa slanine stalno smo kružili oko njihove radne jedinice i jedva čekali da jelo serviraju i fotografiju kako bismo mogli navaliti. Moramo priznati da su ove palačinke pravi ručak, nakon kojeg ćete biti siti i zadovoljni. 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Nakon nekoliko slanih verzija, s užitkom smo isprobali Vedranove Dutch baby palačinke, pripremljene u kalupu za muffine. Ove minijaturne i prozračne palačinke poslužio je uz mirisni curd od limuna i svježe bobičasto voće te ih posuo šećerom u prahu. Divno su izgledale, a okus je bio u skladu s prezentacijom.  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Šećer na kraju zapravo je bila zdrava torta Ivane Čuljak-Lešić, koja je potvrdila misao cijele večeri – da palačinke zaista mogu oduzeti dah. Njena slojevita torta sastojala se od proteinskih palačinki s bananama, kreme sa sjemenkama lana, oraščića i svježih jagoda. Navikli smo na prave šećerne bombe, ali ovim nas je zdravim desertom Ivana pridobila već na prvi zalogaj.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Uz palačinke je izvrsno pristajala kolekcija Soura iz The Garden Breweryja. Ova je pivovara prva u regiji skuhala takozvani „kettle sour“, podseriju kiselih piva, a nedavno su predstavili čak šest okusa. Uživali smo u baznom Souru, Rosehip & Wild Sorrel Souru, Raspberry Souru, Gooseberry & Elderflower Souru te Apricot Souru. Posebnosti svakog okusa predstavio nam je Filip iz The Garden Breweryja i u potpunosti nas navukao na ovaj neobičan i zaigran stil.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Proljetni meetup bio je dobro zagrijavanje za dinamičnu godinu koja nas očekuje. Recepte za odlične palačinke uskoro ćete moći pronaći i na našem portalu.

Pratite Gastro.hr i društvene mreže jer već pripremamo novo druženje s našim najdražim blogerima. 

 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.