Otkrili smo kako kokice iz mikrovalne učiniti zdravijima

Thinkstock
Možda zvuči nemoguće, no samo dvije stvari i mikrovalna pećnica bit će vam dovoljni da u potpunosti preobrazite klasično shvaćanje kokica iz mikrovalne.
Vidi originalni članak

Kupovne kokice za mikrovalnu baš i nisu najzdravija grickalica koju možete zamisliti, no priprema onih domaćih koje iza sebe ostavljaju prljave lonce, često ne dolazi u obzir.

Osim što ih je vrlo lako prepeći, domaće kokice iz lonca često su masnije nego što bismo to voljeli, a iza sebe ostavljaju i intenzivan miris.

 

nešto novo! Jednorozi cvatu: Slatke kokice u duginim bojama

 

Kako bi izbjegli nedaće vezane za pripremu kokica, trebat će vam samo jedna papirnata vrećica, porcija kukuruza kokičara i mikrovalna pećnica. 

 

 

U papirnatu vrećicu dodajte kukuruz, presavinite je nekoliko puta pri vrhu kako bi kod pečenja ostala zatvorena. Vrlo je važno provjeriti nema li papirnata vrećica metalnih dijelova ili pak rupice koje bi mogle dovesti do neželjenih situacija. To nikako ne želite!

 

Genijalan spoj Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom

 

Pečenje će zahtjevati nešto vaše pažnje pa će tako idealan tempo pucketanja biti onaj s razmakom od oko dvije sekunde između kokica, a ubrza li se, jednostavno na kratko ugasite mikrovalnu kako kokice ne bi zagorjele.

Na kraju ih začinite soli, paprom, dimljenom crvenom paprikom i žlicom ili dvije otopljenog maslaca. Dobro protresite i uživajte u nikad zdravijim i ukusnijim kokicama iz mikrovalne pećnice.

 

Kokice s karamelom i orašastim plodovima

Posjeti Gastro.hr