Kupovne kokice za mikrovalnu baš i nisu najzdravija grickalica koju možete zamisliti, no priprema onih domaćih koje iza sebe ostavljaju prljave lonce, često ne dolazi u obzir.
Osim što ih je vrlo lako prepeći, domaće kokice iz lonca često su masnije nego što bismo to voljeli, a iza sebe ostavljaju i intenzivan miris.
Kako bi izbjegli nedaće vezane za pripremu kokica, trebat će vam samo jedna papirnata vrećica, porcija kukuruza kokičara i mikrovalna pećnica.
U papirnatu vrećicu dodajte kukuruz, presavinite je nekoliko puta pri vrhu kako bi kod pečenja ostala zatvorena. Vrlo je važno provjeriti nema li papirnata vrećica metalnih dijelova ili pak rupice koje bi mogle dovesti do neželjenih situacija. To nikako ne želite!
Pečenje će zahtjevati nešto vaše pažnje pa će tako idealan tempo pucketanja biti onaj s razmakom od oko dvije sekunde između kokica, a ubrza li se, jednostavno na kratko ugasite mikrovalnu kako kokice ne bi zagorjele.
Na kraju ih začinite soli, paprom, dimljenom crvenom paprikom i žlicom ili dvije otopljenog maslaca. Dobro protresite i uživajte u nikad zdravijim i ukusnijim kokicama iz mikrovalne pećnice.