Paesano, Zagreb

Vjerni gledatelji Masterchefa zasigurno su primijetili TV reklamu za talijanski restoran Paesano koja se redovito prikazuje u tom terminu.
Vidi originalni članak

Uz ugodne taktove i vrlo fotogeničnu talijansku hranu, emocionalni učinak doista izaziva znatiželju i mami na posjetu svakog znatiželjnog gastroljupca. Odluku da se uputimo na Lanište dodatno su učvrstili dijametralno suprotni komentari i rasprave na forumima. Prvi dojam, koji se odnosi na uređenje prostora bio je vrlo ugodan, štoviše radi se o jednom od ljepših interijera u tom dijelu grada. Minimalistički logo, boje i stil dosljedno su provučeni svakim dijelom prostora, jelovnicima, podlošcima i salvetama. Prostor je taman, ali topao, moderan i bez ikakvih pokušaja rustikalnih intervencija.

Jelovnik je prilično opsežan, i osim dvadesetak vrsta pizza (čije se cijene kreću između 35 i 60 kn) nude se varijacije na temu tjestenina, rižota, salata i jela od mesa. Iako zvuči posve klasično, valja spomenuti da je u jelovnik ipak uloženo nešto kreativnosti, pa ne čitate već stoput viđeni popis 'svega talijanskog'. Također, ispod svakog jela navedeni su sastojci, pa u samoj izvedbi ne bi trebalo očekivati neugodna iznenađenja.

Konobar je bio u takvoj žurbi da od njega nismo uspjeli izvući više od dvije nesuvisle rečenice preporuka. Odlučili smo se za testnu pizzu Quattro formaggi (39kn) i rižoto s pancetom i dimljenim sirom (65kn). Pizza je stigla nakon približno 20 minuta. Nismo se upuštali u pokušaj brojanja sirnih frakcija, a okus je bio prilično slan, ali pristojan. Primijetili smo tek dvije stvari: mekano tijesto u središnjem dijelu, te veću količinu suhih začina kojima je pizza bila posuta. Rižoto je bio solidan. Zanimljiva kombinacija pancete i dimljenog sira bila je skuhana pristojno, iako ne možemo sa sigurnošću tvrditi da su ga lagano miješali dolijevajući topli temeljac. No, okusi se dobro nadopunjavali, i opći dojam je bio pozitivan. Kutjevačku graševinu i Miličićev plavac toče na čaše, a nude i širok izbor rakija.

Ukupni dojam koji ostavlja Paesano je dobar. Ne zaslužuje hvalospjeve, ali ne nalazimo ni kardinalne greške, iako bi se oko tijesta za pizzu trebalo potruditi. Jelovnik je dovoljno maštovit da biste poželjeli probati još neka od jela, a namirnice djeluju pristojno. Stoga, ako ste u blizini Arene, Paesano je mjesto iz kojeg ne biste trebali izaći razočarani.

Vrsta: talijanski restoran s pristojnim izborom jela i prihvatljivom izvedbom
Adresa: Lanište 26
Grad: Zagreb
Telefon: 01 6142 668
Radno vrijeme: 9 – 23h
Kapacitet: 100 osoba
Omogućeno plaćanje karticama: da

Posjeti Gastro.hr