Pratite svečanu objavu ovogodišnje Gastro zvijezde!

Goran Stanzl/PIXSELL
Budite s nama na najvećem gastro događaju u regiji! Pratite atmosferu iz Smaragdne dvorane, gdje ćemo dodijeliti nagrade najboljim food blogerima u regiji.
Vidi originalni članak

„Gastro zvijezda“ veliki je projekt portala Gastro.hr čiji je cilj promovirati i nagraditi ponajbolje food blogere. Ove je godine proces odabira trajao više od dva mjeseca, a u međuvremenu su se snimale emisije, vodili oštri gastro dvoboji, pisali intervjui i isprobavala nevjerojatno dobra jela.

Ovako velik, uzbudljiv projekt diktira i podjednako dobar završetak u divnoj Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade. Proglasit ćemo pet pobjednika u kategorijama Tradicionalna hrana, Zdrava hrana, Slastice, Fotografija i Video, kao i dobitnika nagrade za najbolji blog. Ovogodišnjim će pobjednicima zapljeskati i brojni kolege blogeri, poznate osobe iz kulinarskih krugova, timovi naših sponzora Zvijezde i Gorenja, novinari, kao i organizacijski tim 24sata koji je dva mjeseca vrijedno radio na projektu.

Redovito ćemo nadopunjavati ovaj članak kako bi i vi mogli odmah otkriti tko su nove Gastro zvijezde. Pratite naše društvene mreže jer u planu imamo i nekoliko javljanja uživo!

 

20.10 Počasne su statue dodijeljene i članici žirija i direktorici marketinga Zvijezde, Marini Knežević, kao i Gorenju za izvanrednu „tehničku“ podršku. Službeni je dio večeri završio, a preostalo nam je samo uživati uz specijalitete našeg domaćina, hotela Esplanade.

20.05 Vrhunac večerašnje dodjele je dodjela nagrade sveukupnoj pobjednici Nasji Duplančić s bloga „Mama, ja sam gladan“! O najboljem ovogodišnjem blogu odlučivao je žiri tajnim bodovanjem svih blogova koji su ušli u superfinale. Nasja je, uz statuu i priliku za suradnju s portalom Gastro.hr, dobila i poklon bon Gorenja u vrijednosti od 20 tisuća kuna za kupnju Ora-Ito kućanskih uređaja te godišnju zalihu Zvijezdinih proizvoda. Čestitamo ovogodišnjoj Gastro zvijezdi!

 

 

20.00 U kategoriji Video za titulu su se borile Nevena Cvijetić, koja piše blog „Hleb i lale“, i Ena Kokanović s bloga „Foodgasm by Ena“. Publika je prosudila kako nagradu ove godine zaslužuje Ena Kokanović! 

 

 

19.55 U kategoriji Fotografije, žiri je izdvojio dvije finalistice – Janju Benić s bloga „Spoons and scales“ i Sandru Rončević s bloga „O slanom i slatkom: o svemu“. Potom smo odluku prepustili publici, koja je veći broj glasova dala Sandri Rončević. Nagradu joj je uručio urednik portala Gastro.hr, Domagoj Jakopović Ribafish.

 

 

19.50 U kategoriji Slastice bilo je neizvjesno do posljednjeg trenutka. Kako i ne bi, kada je publika trebala odlučiti između Nevene Josipović s bloga „Mama drama“ i Karle Kovačić koja piše blog „Sweet life by Karla“. Nagradu je ove godine osvojila Nevena Josipović, a čestitke je primila i od Marine Knežević, direktorice marketinga Zvijezde i članice žirija. 

 

 

19.45 Proglašenje smo nastavili kategorijom Zdrava hrana, u kojoj su snage odmjerile Marija Štefek Rukavina s bloga „Nuts and Walnuts“ i Helena Jakoliš s bloga „Zdravo i slasno“. Veći je broj glasova publike osvojila Helena Jakoliš, a nagradu joj je predao jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hrvatskih blogera – Darko Kontin!

 

 

19.40 Svečano je proglašenje u Smaragdnoj dvorani i službeno započelo! Led smo probili kategorijom Tradicionalna hrana, u kojoj su nominirane bile Kasandra Draganić s bloga „Forking Croatia“ i Nasja Duplančić s bloga „Mama, ja sam gladan“. Veći ste broj glasova dodijelili blogerici Nasji, a nagradu joj je uručila članica žirija Lana Klingor Mihić!

 

19.35 Voditelj Tarik Filipović i urednik Gastro.hr-a Domagoj Jakopović Ribafish najavili su i bogate nagrade koje će primiti ovogodišnja Gastro zvijezda. Naš generalni sponzor Zvijezda poklonit će godišnju zalihu proizvoda, dok Gorenje daruje bon u vrijednosti od 20 000 kuna za kupnju proizvoda iz kolekcije Ora Ito. Pobjednike kategorija Gorenje će nagraditi i malim kućanskim aparatima, a dobit će i ekskluzivnu digitalnu oznaku te statuu „Gastro zvijezde“.

 

 

19.30 Svečana objava nagrađenih je započela! Domaćin Tarik Filipović bit će večerašnji domaćin, no uvodnu smo riječ ipak prepustili našem uredniku Domagoju Jakopoviću Ribafishu. "Prije godinu dana krenuli smo u nešto što je bila briljantna ideja, a sad vidimo da je i u potpunosti zaživjela", rekao je Ribafish. Zahvalio se čanovima žirija, Lani Klingor Mihić, Marini Knežević i Darku Kontinu, ali i velikom timu 24sata. 

 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr