Bingo: Ovo su najjači hrvatski "instagrameri"

@eardur , Instagram
Kopali smo, kopali i iskopali one koji nas najviše uveseljavaju svojim fotografijama hrane, one koji nas tjeraju na otvaranje hladnjaka i upuštanje u kreativne sate u kuhinji, a ponajviše one kojima pomalo zavidimo na iskustvu, trudu i kreativnosti - upoznajte naše omiljene domaće instagramere!
Vidi originalni članak

Simpatična Jela Markota krije se iza Instagram profila eardur, a ima i svoj vlastiti blog. Njezin Instagram profil lako je voljeti upravo zbog prepoznate pažnje koju Jelena posvećuje izgledu profila, ali i slasnih delicija koje naprosto mame na isprobavanje.

Svaka njezina objava izgleda promišljeno, a Jelenin profil odličan je prijedlog za svakog ljubitelja povrća i povremenih slasnih užitaka. Inače, Jelena je kuharica u zagrebačkoj IT firmi, a osim prema hrani, veliku ljubav gaji i prema mačkama.
 


Marko Josipović jedan je od mlađih foodieja u Hrvatskoj, a može se pohvaliti i brojnim isprobanim receptima te izvanrednim Instagram profilom koji jednostavno tjera na gledanje. Specijaliteti mladog i talentiranog Marka najprije će vas ostaviti bez riječi, a zatim inspirirati za nove delicije iz vlastite kuhinje.
 


Sa slatkom Sanjom s bloga Domaćica zasigurno ste se već susreli. Osim što je jedna od naših najpoznatijih gastro blogerica, nedavno je postala majka pa tako sada na njezinom Instagram profilu možete pratiti i savjete vezane uz život i prehranu beba.

Sanja i njezina mala obitelj također stoje i iza genijalnih kratkih videa o hrani koje također možete pronaći na njezinom Instagram ili Facebook profilu.
 


Hungry Mile nekoć je bio jedan od natjecatelja kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj!, a onda je svoje izvanredno kulinarsko umijeće odlučio podijeliti s Instagram populacijom i svojim je tanjurima osvojio baš svakog tko cijeni dobro pripremljenu i serviranu hranu. Mile Butorac za sebe kaže kako je tek amater no njegove fotografije iz dana u dan uvjeravaju nas kako iza njih čuči pravi genijalac.

 


Još jedan je foodie gladan! Riječ je o Hungry Anji, blogerici rodom iz Hrvatske s adresom u Londonu. Anja nas svojim fotografijama vodi na vrhunska gastronomska mjesta u Engleskoj, a povremeno doleti i u Hrvatsku na uživanje u domaćim specijalitetima. Sve to upakira u fantastične fotografije koje nas već neko vrijeme na svakodnevnoj bazi tjeraju na glad. Anja piše i svoj blog - Steak & Merlot.
 


Filipa Sorko kreativka je koja je u svojim ranim dvadesetima već ušla u sasvim poseban svijet dobre hrane. Filipa organizira tajne večere na kojima hranu priprema sama, a povremeno joj uskoči kakav kvalitetan sponzor. Njezine su večere raskošna slavlja najfinijih jela na kojima se upoznaju do tada nepoznate osobe i uz dobru hranu i vino sklapaju prijateljstva. Njezin je Instagram profil divna, šarena preslika istih tih večera i naprosto ga morate vidjeti.
 


Un Mondo di Sapori već je iskusna blogerica iz koje stoje brojne suradnje i izvanredna isprobana i pripremljena jela. Sve se to, naravno, nalazi na njezinom Instagram profilu. Iza profila stoji Marijana čija bi vam iskustva iz brojnih hrvatskih restorana mogla pomoći kod biranja mjesta za najfiniji ručak dok će vas recepti koje objavljuje na istoimenom blogu oduševiti i inspirirati za sve samo ne klasične prave male gozbe.
 

Posjeti Gastro.hr