Šest trikova za savršeno hrskavu pohanu piletinu

Getty Images
Tko ne voli hrskavu, sočnu pohanu piletinu.
Vidi originalni članak

Hrskava, sočna pohana pileća prsa spadaju u brzo i svima omiljeno jelo.

Pohanu piletinu često pripremamo, ponaked koliko god se trudimo ne možemo dobiti hrskavost i lijepu boju.  Često nam se zna dogoditi da budu pune ulje ili prepečene. Gdje griješimo? U čemu je tajna? S dodatkom malo parmezana, idealnom temperaturom i malo limuna na kraju, dobit ćeš ono što želiš i nitko neće moći odoljeti tvojoj piletini.

1. Pripremi meso s puno pažnje

Ako kupuješ već izrezano meso vjerojatno ćeš ga morati još stanjiti, idealna šnicla bi trebala biti debljine oko 0.6 centimetara. Budi nježna kod rezanja mesa kako se ne bi pretvorilo u kašu. Stavi ga između plasičnih vrećica i onda ga reži.

2. Prvo brašno

Za što hrskavije meso počni s brašnom, a tek onda meso stavi u jaja. Tanki sloj brašna upit će višak vlage i time stvoriti dobro podlogu za hrskavu koru.

 

Teško je reći ne... Pohana piletina na pet drugačijih načina - imamo i recepte!

 

3. Sol u svakoj fazi

Idealna smjesa za pohanje jako je bitna. Malo soli dodaj u svaku namirnicu za pohanje, meso neće biti slano, a bit će hrskavije.

4. Krušne mrvice

U krušne mrvice dodaj parmezan i gorušicu u prahu. Okus će biti bogatiji.

5. Idealna temperatura

Za savršeno hrskavo meso koje je sočno u sredini pričekaj da se ulje dovoljno zagrije. Kada se šnicla ispeče odmah dodaj novu, a kada ste pri kraju s prženjem smanji vatru.

 

Naši favoriti Što sve možete pohati - donosimo listu jela stvorenih za hrskavi omotač

 

6. Limun na kraju

Bogat okus piletini koja je lijepo pohana dat će sok od limuna. Pošpricaj šnicle limunom i uživaj u okusu. Vilicom i nožem ili prstima, jedi kako voliš i uživaj.

Posjeti Gastro.hr