Možda niste znali da pohati možete kamenice, artičoke i banane, a niti da su pohane zelene rajčice u svijetu apsolutni hit. Otkrijte što sve možete ubaciti u omiljenu kombinaciju brašna, jaja i mrvica.
Koji omotač za meso, a koji za ribu?
Piletina i svinjetina omiljeni su nam komadi za pohanje, a najviše ih volimo pripremati na klasičan način. Brašno, jaje i krušne ili panko mrvice idealan su spoj za fino mesno pohanje, dok će komadi sočne ribe ipak biti ukusniji umočite li ih u finu smjesu za pohanje na bazi jaja.
Brašno, jaja i mlijeko, smjesa za palačinke ili ona s dodatkom omiljenih začina i začinskog bilja odlična su ideja kod pohanja oslića i bakalara.
Osim klasičnih ribljih odabira, pohati možete i kamenice, rakove, škampe i kozice.
Dok će se meso odlično složiti uz klasični tartar umak, ribu umačite u fine umake na bazi grčkog jogurta, soja umaka ili varijante čili umaka.
Kad povrće postane savršeno hrskavo
Pohani luk, tikvice i patlidžani već su viđene delicije u kojima posebno volimo uživati u vrućim ljetnim danima. No, jeste li znali da pohati možete artičoke i rajčicu?
Artičoke pohajte klasičnom metodom s krušnim mrvicama, dok za rajčicu pohanje birajte po ukusu i želji. Pohane rajčice klasik su koji se naprosto mora isprobati, posebice one zelene. Važno je tek dobro ih osušiti, a zatim ste spremni na umakanje u smjesu od jaja ili posipanje mrvicama.
Pohani kiseli krastavci odličan su spoj kiselog i slasnog, cvjetača će pohanjem poprimiti slasnije okuse koji će oduševiti sve prisutne, a punjene paprike bit će odlično samostalno jelo.
Rastezljive note sira
Kod pohanja sira birajte mozzarellu, goudu ili drugi lako topljivi sir. S druge strane, odličan odabir bit će i halloumi te škripavac, sirevi koje možete baciti na grill, ali i uvaljati u hrskavi omotač, a oni će čak i na velikim temperaturama zadržati svoj oblik.
Pohani sir poslužite u sendviču ili kao prutiće uz omiljeni umak.
Slastice kao slasna točka na i
Pohane i pržene pite nisu nimalo čudan odabir ako ste barem jednom isprobali neku od varijanti iz fast food restorana. Pripremite ih u manjoj formi, umočite u slatku smjesu po želji, pa ubacite u vruće ulje. Pite možete pržiti i bez umakanja u smjesu, na kraju ih tek pospite šećerom i poslužite još tople uz žlicu sladoleda.
Pohati možete i sladoled, ali i banane. Smjesi za pohanje dodajte prstohvat vanilije, mahune tonke ili cimeta pa uživajte u slatkoj slastici koju će obožavati baš svi.
Dobar tek!