Špajza 18. svibnja 2019.

Što sve možete pohati - donosimo listu jela stvorenih za hrskavi omotač

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletina, riba ili luk samo su dio namirnica koje postaju slasnije umakanjem u već poznate kombinacije krušnih mrvica ili smjesa s jajem. Otkrijte što sve možete pohati i kako.

Možda niste znali da pohati možete kamenice, artičoke i banane, a niti da su pohane zelene rajčice u svijetu apsolutni hit. Otkrijte što sve možete ubaciti u omiljenu kombinaciju brašna, jaja i mrvica.

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Koji omotač za meso, a koji za ribu?

Piletina i svinjetina omiljeni su nam komadi za pohanje, a najviše ih volimo pripremati na klasičan način. Brašno, jaje i krušne ili panko mrvice idealan su spoj za fino mesno pohanje, dok će komadi sočne ribe ipak biti ukusniji umočite li ih u finu smjesu za pohanje na bazi jaja.

 

Možda vas zanima... Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu Špajza

 

Brašno, jaja i mlijeko, smjesa za palačinke ili ona s dodatkom omiljenih začina i začinskog bilja odlična su ideja kod pohanja oslića i bakalara.

Osim klasičnih ribljih odabira, pohati možete i kamenice, rakove, škampe i kozice.

Dok će se meso odlično složiti uz klasični tartar umak, ribu umačite u fine umake na bazi grčkog jogurta, soja umaka ili varijante čili umaka.

 

Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Kad povrće postane savršeno hrskavo

Pohani luk, tikvice i patlidžani već su viđene delicije u kojima posebno volimo uživati u vrućim ljetnim danima. No, jeste li znali da pohati možete artičoke i rajčicu? 

 

Možda vas zanima... Za prste polizati: Prženi luk u pivskom tijestu Recepti

 

Artičoke pohajte klasičnom metodom s krušnim mrvicama, dok za rajčicu pohanje birajte po ukusu i želji. Pohane rajčice klasik su koji se naprosto mora isprobati, posebice one zelene. Važno je tek dobro ih osušiti, a zatim ste spremni na umakanje u smjesu od jaja ili posipanje mrvicama.

Pohani kiseli krastavci odličan su spoj kiselog i slasnog, cvjetača će pohanjem poprimiti slasnije okuse koji će oduševiti sve prisutne, a punjene paprike bit će odlično samostalno jelo.

 

Pohane tikvice Možda vas zanima... Spojite nespojivo: Pohani cvjetovi tikvica u tortilji None Možda vas zanima... Hrskavo savršenstvo: Pohana cvjetača Recepti Možda vas zanima... Prilog koji ćete obožavati - pohani kiseli krastavci Recepti Možda vas zanima... Slasni ponedjeljak: Punjene pohane paprike Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Rastezljive note sira

 Kod pohanja sira birajte mozzarellu, goudu ili drugi lako topljivi sir. S druge strane, odličan odabir bit će i halloumi te škripavac, sirevi koje možete baciti na grill, ali i uvaljati u hrskavi omotač, a oni će čak i na velikim temperaturama zadržati svoj oblik.

Pohani sir poslužite u sendviču ili kao prutiće uz omiljeni umak.

 

Možda vas zanima... Mozzarella štapići - pohani sir u sasvim novom ruhu Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Slastice kao slasna točka na i

Pohane i pržene pite nisu nimalo čudan odabir ako ste barem jednom isprobali neku od varijanti iz fast food restorana. Pripremite ih u manjoj formi, umočite u slatku smjesu po želji, pa ubacite u vruće ulje. Pite možete pržiti i bez umakanja u smjesu, na kraju ih tek pospite šećerom i poslužite još tople uz žlicu sladoleda.

 

Možda vas zanima... Na što te podsjećaju ove hrskave pite od jabuke? Kolumne

 

Pohati možete i sladoled, ali i banane. Smjesi za pohanje dodajte prstohvat vanilije, mahune tonke ili cimeta pa uživajte u slatkoj slastici koju će obožavati baš svi.

 

Možda vas zanima... Prava ledena slastica: Brzi pohani sladoled Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.