gastro postao
Neka vas osvoji neobična kombinacija nježnih cvjetova, meksičke tortilje i finih dodataka.
Prava ljetna poslastica krije se u tortilji punjenoj pohanim cvjetovima tikvica, s finim umakom od češnjaka i svježim povrćem. Nježne cvjetove napunite sirom pa pospremite u omotač od začina koje najviše volite, a lagani umak pripremite od jogurta, peršina i tek jednog malog režnja češnjaka kako ne bi izdominirao cvjetove. Zamotajte u toplu tortilju i zagrizite u osvježavajuće ljetne okuse.
Priprema laganog i jednostavnog ručka upravo je postala još lakša!
Potrebno vam je:
- Jaja
- Mlijeko
- Brašno
- Crvena paprika
- Papar, sol
- Cvjetovi tikvice
- Grčki jogurt
- Peršin
- Češnjak
- Limun
- Tortilje
- Rajčica
- Paprika
- Zelena salata
- Ulje
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Od jaja, mlijeka i brašna napravite smjesu nalik onoj za palačinke.
- Dodajte začine poput crvene paprike i chillija.
- Operite i osušite cvjetove tikvica pa ih napunite štapićima sira.
- Umočite ih u smjesu za pohanje i stavite da se prže nekoliko sekundi u vrućem ulju.
- Cvjetovi tikvice peku se brzo i naglo pa ih stalno gledajte i okrenite na vrijeme.
- Od grčkog jogurta, sjeckanog peršina, češnjaka, soli, papra, limunovog soka i malo maslinovog ulja napravite umak.
- Zelenu salatu, rajčicu i papriku nasjeckajte na kockice.
- Tortilju kratko bacite na tavu, premažite je umakom, dodajte dva pohana cvijeta i svježe povrće.
- Zarolajte i poslužite.
Dobar tek!