Hrskava izvana, sočna iznutra, potpuno drugačija od pita od jabuka na koje smo navikli. Već dugo razmišljam o tome kako bih je rado napravila i kod kuće, no nisam bila sigurna da ću u tome uspjeti. Ipak oni imaju neku "tajnu" pripreme, sigurna sam. No istraživala sam po netu i došla do zaključka da to i nije toliko komplicirano kako se na prvu činilo. Sočan nadjev i hrskavo lisnato tijesto prženo u ulju.
Moram priznati da je eksperiment uspio; možda nije 100% identična, ali je vrlo blizu. Dostojna zamjena svakako! Ako je poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije i karamel preljevom, eto vam cool pite iz McDonald'sa u kućnoj radinosti. I što je najbolje, nećete dobiti samo jednu.
Sastojci:
- 1 blok lisnatog tijesta
- 5-6 srednje velikih jabuka
- 2 žlice maslaca
- žlica cimeta
- žlica šećera (može i malo više ako jabuke nisu dosta slatke)
- po želji sladoled i karamel preljev
Priprema:
- Jabuke očistiti i izrezati na kockice.
- Na tavi rastopiti maslac i šećer pa dodati jabuke i cimet i kuhati desetak minuta.
- Tijesto razvaljati što tanje i rezati na manje pravokutnike. Na jedan staviti žlicu nadjeva, poklopiti drugim i spojiti rubove vilicom.
- U posudu debljeg dna staviti oko pola l ulja i u zagrijanom ulju pržiti pitice po par min sa svake strane.
- Staviti na papirnati ubrus da upiju višak ulja.
- Poslužiti same ili s kuglom sladoleda od vanilije i preljevom od karamele.
- Možete ih posuti mješavinom šećera u prahu i cimeta. Nemojte ih poklopiti da ne omekšaju, moraju biti fino hrskave izvana.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenoj Facebook stranici i Instagram profilu!