Iskreno, nisam se nadala tako dobrom rezultatu jer recept je bio totalno iz glave, po nekom mom nahođenju. Zato sam još više oduševljena rezultatom i vrlo ponosna na ovaj desert. Bez lažne skromnosti.
Ako volite ove sastojke, probajte napraviti ovaj cheesecake, garantiram da ćete biti oduševljeni.
Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
PODLOGA:
- 250 g McVities Digestive keksa
- cca 70 g rastopljenog maslaca
- žličica cimeta
JABUKE:
- 5-6 manjih slatkih jabuka
- 2-3 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice cimeta
- žlica maslaca
KREMA:
- 350 g krem sira ili sirnog namaza (Philadelphia, ABC...)
- 100 g šećera u prahu
- 2 žlice milerama
- 1 jaje
CRUMBLE (POSIP):
- 1 žlica oštrog brašna
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 40 g maslaca narezanog na listiće
KARAMEL PRELJEV:
- 200 g šećera
- 200 ml vrhnja za kuhanje ili kiselog vrhnja
- 40 g maslaca
Priprema:
- Za podlogu, sameljite kekse i pomiješajte s cimetom i rastopljenim maslacem. Utisnite u kalup za pečenje i kratko zapecite bez nadjeva, oko 5 min na 200 stupnjeva.
- Jabuke ogulite i narežite na ploške, stavite u keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje i pomiješajte sa šećerom, cimetom i maslacem i stavite peći na 180 oko 20 min. Promiješajte tu i tamo da se jabuke ne zapeku odozgo. Kad se sve lijepo sjedini, šećer, maslac i cimet natope jabuke, gotovo je. Izvadite iz pećnice i stavite sa strane da se prohladi dok pripremate kremu od sira.
- Za kremu, izmutite sirni namaz s jajetom, dodajte vrhnje i šećer i miješajte dok se sve lijepo sjedini. Izlijte kremu preko podloge od keksa. Preko kreme pažljivo ravnomjerno rasporedite jabuke i njihov sos.
- Sastojke za crumble prstima promiješajte tako da se maslac pod toplinom prstiju rastopi i dobijete mrvice. Posipajte preko jabuka i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 30-35 min.
- Na tavu stavite šećer i miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Pazite da ne zagori. Kad dobije zlatnu boju, dodajte vrhnje koje mora biti sobne temperature. U početku će se šećer stvrdnuti ali bez brige, ponovno će se početi rastapati na laganoj vatri. Miješajte cijelo vrijeme dok ne dobijete lijepu karamel kremu. Kada maknete s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi.
- Dio odvojite za preljev cheesecakea, ostatak spremite u staklenku i čuvajte u hladnjaku - ispadne ga dosta.