Preferiram sezonsko voće pa sam u ovoj piti iskombinirala svježe bobičasto voće – borovnice, maline i ribiz. Rezultat je mirisna, primamljiva i sočna ljetna pita. Uživajte!
Tijesto:
- 350 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 250 g maslaca ili margarina
- 1 jaje
- 1-2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev:
- 200 g borovnica
- 200 g malina
- 200 g ribizla
- Šećer, cimet
Priprema:
- Zamijesite prhko tijesto od navedenih sastojaka i stavite u hladnjak na pola sata.
- Bobičastom voću postepeno dodajte šećer i cimet. Količinu podredite vlastitom ukusu i pustite da kratko odstoji.
- Tijesto podijelite u dva dijela. Prvi razvaljajte i njime obložite kalup, zatim dodajte nadjev, a potom prekrijte drugim dijelom tijesta.
- Dekorirajte po želji. Ja sam ovog puta ispreplela mrežu od tijesta.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min, sve dok tijesto lijepo ne pozlati.
- Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!