Kolumne 5803 prikaza 08. kolovoza 2018.

Osvježavajuća mojito-torta sa sirupom od mente

50 shades of hunger
Obožavam ljeto i automatski ga povezujem s koktelima, osobito s omiljenim Mojitom. Nije mi dugo trebalo da dođem na ideju kako ga pretvoriti u tortu.

Kokos, rum, limeta i menta – sve je tu! Svašta sam ja tu iskombinirala i rezultatom sam i više no zadovoljna, a vjerujem da će biti i ostali ljubitelji Mojita.

Slobodno povećajte dozu mente! Ja sam bila vrlo oprezna no sljedeći se put zasigurno neću suzdržavati.

 

Možda vas zanima... Najsočniji Oreo brownie koji ćete ikad probati Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice 50 shades of hunger potražite na njenim Facebook i Instagram profilima!

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

Sastojci za podlogu: 

  • 300 g petit keksa
  • 2 jušne žlice rastopljenog maslaca
  • 2 jušne žlice kokosa
  • 1 jušna žlica bijelog ruma

Sastojci za kremu:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 300 g krem sira
  • 2 limete
  • 1 limun
  • 100 g šećera u prahu

Sastojci za preljev:

  • Par listova svježe mente
  • 1 dl vode
  • 100 g šećera
  • Ekstrakt mente (par kapi za boju)

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger


Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte razmrvljene kekse s rastopljenim maslacem, kokosom, rumom i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Utisnite na dno kalupa za tortu i pustite da odstoji dok pripremate kremu.
  2. Izmiksajte vrhnje za šlag i pred kraj dodajte šećer u prahu. Ubacite krem sir, naribanu koricu i iscijeđeni sok dvije limete i jednog limuna pa izmiksajte. Kušajte i po potrebi dodatno zasladite. 
  3. Smjesu izlijte preko podloge od keksa i poravnajte, a potom stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.

Ohlađenoj torti maknite obruč i ukrasite po želji. Ja sam za dekoraciju ostavila nekoliko žlica izmiksanog šlaga, 1 limetu, pola limuna, par listića mente, malo kokosa i sirup od mente. 

Ako odlučite pripremiti preljev od mente, zagrijte vodu sa šećerom na laganoj vatri, a kad se rastopi dodajte par listića svježe mente. Kuhajte dok se ne zgusne poput sirupa, a potom procijedite i po želji dodajte par kapi ekstrakta za intenzivniju boju. 
Ja nisam prelila preko svoje torte jer nisam bila sigurna da ga svi vole, već sam ga poslužila u zasebnoj posudici. 

 

 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.