Recepti Desert 13. srpnja 2024.

Pripremi malo drugačiju pitu od jogurta i malina

Desert
31 MIN
55 MIN
16
SREDNJE
Pita od jogurta i malina
Pita od jogurta i malina
foto: 50 shades of hunger
Jogurt pitu smo svi više manje isprobali i volimo je, a ovo je malo drugačija verzija u obliku torte i s dodatkom finih malina...

Naravno, možeš staviti i neko drugo voće pa dajte mašti na volju. Radila sam i varijantu s borovnicama, koja je bila jednako ukusna. Uživaj!

Druge recepte omiljene blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!  


 | Author: 50 shades of hunger Pita od jogurta i malina foto: 50 shades of hunger

Ne gasi ekran dok kuham

Pita od jogurta i malina
31 MIN
pripreme
55 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 250 g
  • Prašak za pecivo 1 kom
  • Šećer 100 g
  • Vanilin šećer 2 kom
  • Limunova korica 0,50 kom
  • Kiselo vrhnje 1 žlica
  • Maslac 170 g
  • Žumanjak 4 kom
  • Bjelanjak 4 kom
  • Šećer 150 g
  • Vanilin šećer 2 kom
  • Čvrsti jogurt 600 g
  • Kiselo vrhnje 400 g
  • Oštro brašno 5 žlica
  • Maline 450 g
Postupak
  1. Brašno pomiješaj s praškom za pecivo, dodaj maslac narezan na listiće pa rukama dobro sve izmrvi. Dodaj šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, žumanjke i 1 žlicu kiselog vrhnja.


  2. Umijesi glatko tijesto i podijeli ga na 2 dijela. Jedan veći dio za dno kalupa te jedan manji dio za mrvičasti posip. Oba tijesta omotaj prozirnom folijom. Veći dio tijesta spremi u hladnjak, a manji u zamrzivač.


  3. Za pripremu nadjeva bjelanjke izmiksaj u čvrsti snijeg. U zasebnoj zdjeli pomiješaj sve ostale sastojke osim malina pa lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka.


  4. Okrugli kalup za pečenje (promjera 28-30 cm) namasti i pobrašni ili još bolje obloži masnim papirom. Veći dio tijesta razvaljaj i položi na dno kalupa (malo tijesta neka slobodno bude i uz rub kalupa) pa stavi kratko u pećnicu zagrijanu na 180°C.


  5. Nakon 10 minuta izvadi kalup iz pećnice pa preko polupečenog tijesta izlij pripremljeni nadjev. Po vrhu rasporedi maline (ako koristiš zamrznute svakako ih prethodno odledi i ocijedi) i krupno naribaj onaj manji dio tijesta koji je bio u zamrzivaču.


  6. Kolač peci još 40-45 minuta na temperaturi od 160°C. Kolač ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Prije posluživanja kolač posipaj šećerom u prahu.


Možda vas zanima... Osvježavajuća mojito-torta sa sirupom od mente Kolumne Možda vas zanima... Tropski cheesecake od manga i limete Kolumne

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:17 13. Srpanj 2024.

    Fino njam😋