Pita od jogurta i malina
foto: 50 shades of hunger
Ne gasi ekran dok kuham
Pita od jogurta i malina
31 MIN
pripreme
55 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
Glatko brašno
250
g
Prašak za pecivo
1
kom
Šećer
100
g
Vanilin šećer
2
kom
Limunova korica
0,50
kom
Kiselo vrhnje
1
žlica
Maslac
170
g
Žumanjak
4
kom
Bjelanjak
4
kom
Šećer
150
g
Vanilin šećer
2
kom
Čvrsti jogurt
600
g
Kiselo vrhnje
400
g
Oštro brašno
5
žlica
Maline
450
g
Postupak
Brašno pomiješaj s praškom za pecivo, dodaj maslac narezan na listiće pa rukama dobro sve izmrvi. Dodaj šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, žumanjke i 1 žlicu kiselog vrhnja.
Umijesi glatko tijesto i podijeli ga na 2 dijela. Jedan veći dio za dno kalupa te jedan manji dio za mrvičasti posip. Oba tijesta omotaj prozirnom folijom. Veći dio tijesta spremi u hladnjak, a manji u zamrzivač.
Za pripremu nadjeva bjelanjke izmiksaj u čvrsti snijeg. U zasebnoj zdjeli pomiješaj sve ostale sastojke osim malina pa lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka.
Okrugli kalup za pečenje (promjera 28-30 cm) namasti i pobrašni ili još bolje obloži masnim papirom. Veći dio tijesta razvaljaj i položi na dno kalupa (malo tijesta neka slobodno bude i uz rub kalupa) pa stavi kratko u pećnicu zagrijanu na 180°C.
Nakon 10 minuta izvadi kalup iz pećnice pa preko polupečenog tijesta izlij pripremljeni nadjev. Po vrhu rasporedi maline (ako koristiš zamrznute svakako ih prethodno odledi i ocijedi) i krupno naribaj onaj manji dio tijesta koji je bio u zamrzivaču.
Kolač peci još 40-45 minuta na temperaturi od 160°C. Kolač ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Prije posluživanja kolač posipaj šećerom u prahu.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.