gastro postao
Prženi luk idealno će se složiti uz domaće burgere ili pak kao samostalna grickalica za filmske večeri
Sasvim drugačije, slasne grickalice oduševit će baš svako nepce. Luk umočite u smjesu od piva, mineralne vode i začina, pržite, a zatim navalite na hrskave kolutiće koji se slažu uz svaku priliku. Poslužiti ih možete uz domaće burgere, uz jednostavnu rižu ili pak kao ukusne domaće grickalice.
Potrebno vam je:
- 2 veće glavice luka
- 350 g brašna
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice kajenskog papra
- 1 žlica soli
- 150 ml piva
- 250 ml mineralne vode
- 1 jaje
- Ulje
Priprema:
- Narežite luk na ploške i odstranite manje krugove.
- Trećinu brašna stavite u posudicu pa u to brašno uvaljajte luk.
- Ostatak brašna pomiješajte s češnjakom u prahu, kajenskim paprom i soli.
- U drugoj zdjeli pomiješajte pivo, mineralnu vodu i jaje.
- Pomiješajte suhe sastojke s mokrima.
- Trebali biste dobiti smjesu gušću od one za palačinke.
- Ako je potrebno, dodajte još vode ili brašna.
- Umočite luk u smjesu i odmah u vruće ulje.
- Kuhajte dok ne dobijete zlatne kolutiće luka.
- Posolite.
Dobar tek!