Recepti 07. siječnja 2017.

Za prste polizati: Prženi luk u pivskom tijestu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prženi luk idealno će se složiti uz domaće burgere ili pak kao samostalna grickalica za filmske večeri

Sasvim drugačije, slasne grickalice oduševit će baš svako nepce. Luk umočite u smjesu od piva, mineralne vode i začina, pržite, a zatim navalite na hrskave kolutiće koji se slažu uz svaku priliku. Poslužiti ih možete uz domaće burgere, uz jednostavnu rižu ili pak kao ukusne domaće grickalice.

Potrebno vam je:

  • 2 veće glavice luka
  • 350 g brašna
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žličice kajenskog papra
  • 1 žlica soli
  • 150 ml piva
  • 250 ml mineralne vode
  • 1 jaje
  • Ulje

Priprema:

  1. Narežite luk na ploške i odstranite manje krugove.
  2. Trećinu brašna stavite u posudicu pa u to brašno uvaljajte luk.
  3. Ostatak brašna pomiješajte s češnjakom u prahu, kajenskim paprom i soli.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte pivo, mineralnu vodu i jaje.
  5. Pomiješajte suhe sastojke s mokrima.
  6. Trebali biste dobiti smjesu gušću od one za palačinke.
  7. Ako je potrebno, dodajte još vode ili brašna.
  8. Umočite luk u smjesu i odmah u vruće ulje.
  9. Kuhajte dok ne dobijete zlatne kolutiće luka.
  10. Posolite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.