Recepti 23. prosinca 2016.

Pržene lignje s mirisnim krumpirićima

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pomaknite uobičajene pržene lignje na novu razinu sjajnim prilogom!

Ako razmišljate što skuhati za današnji ručak, predlažemo ove sjajne pržene lignje s mirisnim krumpirićima obavijenim češnjakom i peršinom! Postupak je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena. 

Sastojci:

  • 500 g očišćenih lignji
  • 300 ml kineskog rižinog vina 
  • 3 žlice ulja od sezama
  • Ulje za prženje
  • 2 žličice mljevenog papra
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g krumpirovog brašna
  • 1 žličica listića suhog čilija
  • Sjeckani mladi luk i kriške limuna za posluživanje
  • 1 kg krumpira
  • 3 žlice ulja
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 1/2 žličice krupne morske soli
  • Svežanj svježeg korijandra, peršina i bosiljka, sitno nasjeckano

Priprema:

  1.  Narezati lignju na kolutiće, pipke ostaviti u komadu; zaliti ju rižinim vinom i pomiješati sa sezamovim uljem te staviti u hladnjak
  2. Krumpir oguliti i narezati na uobičajenu veličinu za pržene krumpiriće, staviti ih u posudu sa slanom vodom i ostaviti 20 minuta da odstoje u vodi. Osušiti ih na papirnatim ručnicima, poslagati na papir za pečenje u posudu za pečenje i pokapati s 3 žlice ulja. Peći ih 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne postanu zlatni i hrskavi
  3. U mužaru zdrobiti češnjak i morsku sol - da se pretvori u pjeskovitu pastu
  4. Dok je krumpir već skoro pečen, zagrijati ulje u posudi za pečenje i pripremiti lignje. Osušiti ih na papirnatim ručnicima; pomiješati u većoj posudi (ili vrećici za zamrzavanje) oba brašna i listiće čilija te papar, staviti lignje i sve promiješati, tako da lignje budu potpuno prekrivene brašnom i pržiti ih na vrućem ulju oko minutu - dvije.
  5. Posušiti ih pečene na papirnatom ručniku.
  6. Izvaditi pečeni krumpir iz pećnice, pomiješati ga sa soli i češnjakom i posipati sjeckanim začinima, poslužiti uz pržene lignje, narezani mladi luk i kriške limuna

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.