gastro postao
Pomaknite uobičajene pržene lignje na novu razinu sjajnim prilogom!
Ako razmišljate što skuhati za današnji ručak, predlažemo ove sjajne pržene lignje s mirisnim krumpirićima obavijenim češnjakom i peršinom! Postupak je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena.
Sastojci:
- 500 g očišćenih lignji
- 300 ml kineskog rižinog vina
- 3 žlice ulja od sezama
- Ulje za prženje
- 2 žličice mljevenog papra
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g krumpirovog brašna
- 1 žličica listića suhog čilija
- Sjeckani mladi luk i kriške limuna za posluživanje
- 1 kg krumpira
- 3 žlice ulja
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 1/2 žličice krupne morske soli
- Svežanj svježeg korijandra, peršina i bosiljka, sitno nasjeckano
Priprema:
- Narezati lignju na kolutiće, pipke ostaviti u komadu; zaliti ju rižinim vinom i pomiješati sa sezamovim uljem te staviti u hladnjak
- Krumpir oguliti i narezati na uobičajenu veličinu za pržene krumpiriće, staviti ih u posudu sa slanom vodom i ostaviti 20 minuta da odstoje u vodi. Osušiti ih na papirnatim ručnicima, poslagati na papir za pečenje u posudu za pečenje i pokapati s 3 žlice ulja. Peći ih 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne postanu zlatni i hrskavi
- U mužaru zdrobiti češnjak i morsku sol - da se pretvori u pjeskovitu pastu
- Dok je krumpir već skoro pečen, zagrijati ulje u posudi za pečenje i pripremiti lignje. Osušiti ih na papirnatim ručnicima; pomiješati u većoj posudi (ili vrećici za zamrzavanje) oba brašna i listiće čilija te papar, staviti lignje i sve promiješati, tako da lignje budu potpuno prekrivene brašnom i pržiti ih na vrućem ulju oko minutu - dvije.
- Posušiti ih pečene na papirnatom ručniku.
- Izvaditi pečeni krumpir iz pećnice, pomiješati ga sa soli i češnjakom i posipati sjeckanim začinima, poslužiti uz pržene lignje, narezani mladi luk i kriške limuna
Dobar tek!