Recepti 16. prosinca 2016.

Super brza grah juha s peršinom i češnjakom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna juha koja će zagrijati svaki zimski dan gotova je u manje od pola sata, a bogatstvo okusa koje daje je nezamislivo.

Spoj graha, češnjaka i peršina u finoj juhi bit će upravo savršen odabir za brzi ručak nakon radnog dana. Najbolji odabir za pripremu ove juhe je bijeli grah, a juhu možete poslužiti uz lagano tostiran kruh s tave. Pripremite ga tako da tavu poprskate s malo maslinovog ulja, dodate kruh i tostirate ga dok ne poprimi lijepu smeđu boju.

Potrebno vam je:

  • 2 konzerve graha
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 ml temeljca
  • 3 žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 1 grančica ružmarina
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar


Priprema:

  1. U posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pirjajte minutu do dvije.
  2. Pazite da ne zagori.
  3. Dodajte ocijeđeni grah, sol i papar.
  4. Lagano i kratko pirjajte pa dodajte temeljac i ružmarin.
  5. Kuhajte oko pet minuta.
  6. Izvadite dio graha i malo temeljca, ubacite ga u blender i usitnite dok ne dobijete pire.
  7. Vratite u juhu kako bi postala gusta.
  8. Kuhajte još nekoliko minuta, dodajte sitno sjeckani peršin.
  9. Poslužite uz tostirani kruh.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.