gastro postao
Jednostavna juha koja će zagrijati svaki zimski dan gotova je u manje od pola sata, a bogatstvo okusa koje daje je nezamislivo.
Spoj graha, češnjaka i peršina u finoj juhi bit će upravo savršen odabir za brzi ručak nakon radnog dana. Najbolji odabir za pripremu ove juhe je bijeli grah, a juhu možete poslužiti uz lagano tostiran kruh s tave. Pripremite ga tako da tavu poprskate s malo maslinovog ulja, dodate kruh i tostirate ga dok ne poprimi lijepu smeđu boju.
Potrebno vam je:
- 2 konzerve graha
- 3 režnja češnjaka
- 200 ml temeljca
- 3 žlice sjeckanog svježeg peršina
- 1 grančica ružmarina
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- U posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pirjajte minutu do dvije.
- Pazite da ne zagori.
- Dodajte ocijeđeni grah, sol i papar.
- Lagano i kratko pirjajte pa dodajte temeljac i ružmarin.
- Kuhajte oko pet minuta.
- Izvadite dio graha i malo temeljca, ubacite ga u blender i usitnite dok ne dobijete pire.
- Vratite u juhu kako bi postala gusta.
- Kuhajte još nekoliko minuta, dodajte sitno sjeckani peršin.
- Poslužite uz tostirani kruh.
Dobar tek!