Oslić u pivskom tijestu oduševit će sve ukućane, čak i one koji baš i nisu ljubitelji riba!
Za ovaj recept, oslić u pivskom tijestu, možeš odabrati bijelu ribu koju voliš, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe da odabereš, važno je da bude svježa. Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, da su otvori kod škrga svijetloružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.
Prije nego započneš s pripremom ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.
Napravi smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer), ali umjesto mlijeka koristi svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.
Oslić u pivskom tijestu
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Oslić u pivskom tijestu
30 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Brašno
250
g
Pivo
200
ml
Jaje
2
kom
Bjelanjak
2
kom
Sol
Oslić - fileti
800
g
Sok od limuna
Crni papar
Sol
Suncokretovo ulje
Postupak
Brašno, jaja, sol i pivo izmiješaj u glatko tijesto.
Zdjelu pokrij i ostavi tijesto15 do 20 minuta da miruje. Zatim ga ponovno izmiješaj i dodaj snijeg od dobro ohlađenih bjelanjaka koji nisu prečvrsto istučeni. Kuhačom ga umiješaj u tijesto.
Ribu očisti, posuši maramicom, posoli i pokapaj limunovim sokom.
Na tavu stavi ulje za prženje te pusti da se zagrije.
Svaki komad ribe umoči u smjesu za pohanje te stavi na tavu. Smanji vatru. Peci svaku stranu oko 3 minute.
Izvadi ih na salvete kako bi se upio višak ulja.
Serviraj uz prilog po želji. Obično su to prženi krumpirići i tartar umak, ali odlično funkcionira i krumpir salata. Nije loše ni s blitvom s krumpirom, za dašak Mediterana.
Ako ti se svidio ovaj recept - oslić u pivskom tijestu, isprobaj i ove recepte u nastavku: