Recepti 12. svibnja 2023.

Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu

Oslić u pivskom tijestu
Oslić u pivskom tijestu foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oslić u pivskom tijestu oduševit će sve ukućane, čak i one koji baš i nisu ljubitelji riba!

Za ovaj recept, oslić u pivskom tijestu,t možeš odabrati ribu koju voliš, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe odabrali, važno je da bude svježa. Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, da su otvori kod škrga svijetloružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.

Prije nego započneš s pripremom ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati. 

 

Možda vas zanima... Klasično engleski: Riba i krumpirići iz pećnice Recepti

 

Kako napraviti smjesu za pohanje?

Napravi smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer), ali umjesto mlijeka koristi svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.

 | Author: Shutterstock Oslić u pivskom tijestu foto: Shutterstock

Oslić u pivskom tijestu

(za 4 osobe)

Sastojci - za pivsko tijesto:

  • 250 g brašna
  • 200 ml piva
  • 2 jaja
  • 2 bjelanjka
  • sol

Sastojci - ostalo:

  • 800 g fileta oslića
  • Limunov sok
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • ulje za prženje

 

Možda vas zanima... Bijela riba u nježnom zagrljaju limuna i krumpira Recepti

 

Postupak:

  1. Brašno, jaja, sol i pivo izmiješaj u glatko tijesto.
  2. Zdjelu pokrij i ostavi tijesto 15 do 20 minuta da mirujeZatim ga ponovno izmiješaj i dodaj snijeg od dobro ohlađenih bjelanjaka koji nisu prečvrsto istučeni. Kuhačom ga umiješaj u tijesto.
  3. Ribu očisti, posuši maramicom, posoli i pokapaj limunovim sokom.
  4. Na tavu stavi ulje za prženje te pusti da se zagrije.
  5. Svaki komad ribe umoči u smjesu za pohanje te stavi na tavu. Smanji vatru. Peci svaku stranu oko 3 minute.
  6. Izvadi ih na salvete kako bi se upio višak ulja.
  7. Serviraj uz prilog po želji.

 | Author: Shutterstock Oslić u pivskom tijestu posluži uz pomfrit i pivo. Pokoja kriška limuna također će dobro doći foto: Shutterstock

Ako ti se svidio ovaj recept - oslić u pivskom tijestu, isprobaj i ove recepte u nastavku:

 

Filet oslića s pireom od celera i krumpira Možda vas zanima... Oslić s pireom od celera – ručak gotov za 15 minuta! Recepti Možda vas zanima... Imamo recept za najsočnijeg oslića, kakvog još niste jeli Recepti Možda vas zanima... Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.