Recepti Riba 19. travnja 2024.

Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu

Riba
30 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Oslić u pivskom tijestu
Oslić u pivskom tijestu
foto: Shutterstock
Oslić u pivskom tijestu oduševit će sve ukućane, čak i one koji baš i nisu ljubitelji riba!

Za ovaj recept, oslić u pivskom tijestu, možeš odabrati bijelu ribu koju voliš, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe da odabereš, važno je da bude svježa. Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, da su otvori kod škrga svijetloružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.

Prije nego započneš s pripremom ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati. 

Možda vas zanima... Klasično engleski: Riba i krumpirići iz pećnice Recepti

Kako napraviti smjesu za pohanje?

Napravi smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer), ali umjesto mlijeka koristi svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.

Oslić u pivskom tijestu | Author: Shutterstock Oslić u pivskom tijestu foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Oslić u pivskom tijestu
30 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Brašno 250 g
  • Pivo 200 ml
  • Jaje 2 kom
  • Bjelanjak 2 kom
  • Sol
  • Oslić - fileti 800 g
  • Sok od limuna
  • Crni papar
  • Sol
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Brašno, jaja, sol i pivo izmiješaj u glatko tijesto.


  2. Zdjelu pokrij i ostavi tijesto 15 do 20 minuta da mirujeZatim ga ponovno izmiješaj i dodaj snijeg od dobro ohlađenih bjelanjaka koji nisu prečvrsto istučeni. Kuhačom ga umiješaj u tijesto.


  3. Ribu očisti, posuši maramicom, posoli i pokapaj limunovim sokom.


  4. Na tavu stavi ulje za prženje te pusti da se zagrije.


  5. Svaki komad ribe umoči u smjesu za pohanje te stavi na tavu. Smanji vatru. Peci svaku stranu oko 3 minute.


  6. Izvadi ih na salvete kako bi se upio višak ulja.


  7. Serviraj uz prilog po želji. Obično su to prženi krumpirići i tartar umak, ali odlično funkcionira i krumpir salata. Nije loše ni s blitvom s krumpirom, za dašak Mediterana.


Ako ti se svidio ovaj recept - oslić u pivskom tijestu, isprobaj i ove recepte u nastavku:

Filet oslića s pireom od celera i krumpira Možda vas zanima... Oslić s pireom od celera – ručak gotov za 15 minuta! Recepti Možda vas zanima... Imamo recept za najsočnijeg oslića, kakvog još niste jeli Recepti Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa Možda vas zanima... Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.