Recepti Riba 14. ožujka 2025.

Oslić u pivskom tijestu - riblje jelo koje nikad ne dosadi

Riba
30 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Oslić u pivskom tijestu
Oslić u pivskom tijestu i tartar umak
foto: Shutterstock
Oslić u pivskom tijestu oduševit će sve ukućane, čak i one koji baš i nisu ljubitelji riba!

Za ovaj recept, oslić u pivskom tijestu, možeš odabrati bijelu ribu koju voliš, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe da odabereš, važno je da bude svježa. Važno je pritom vidjeti da riba ima bistre i pune oči, da su otvori kod škrga svijetloružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.

Prije nego započneš s pripremom ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati. 

fish and chips Možda vas zanima... Odlična ideja: riba i krumpirići iz pećnice Recepti

Kako napraviti smjesu za pohanje?

Napravi smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer), ali umjesto mlijeka koristi svijetlo pivo. Smjesa mora biti gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.

Oslić u pivskom tijestu | Author: Shutterstock Oslić u pivskom tijestu foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Oslić u pivskom tijestu
30 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Brašno 250 g
  • Pivo 200 ml
  • Jaje 2 kom
  • Bjelanjak 2 kom
  • Sol
  • Oslić - fileti 800 g
  • Sok od limuna
  • Crni papar
  • Sol
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Brašno, jaja, sol i pivo izmiješaj u glatko tijesto.


  2. Zdjelu pokrij i ostavi tijesto 15 do 20 minuta da mirujeZatim ga ponovno izmiješaj i dodaj snijeg od dobro ohlađenih bjelanjaka koji nisu prečvrsto istučeni. Kuhačom ga umiješaj u tijesto.


  3. Ribu očisti, posuši maramicom, posoli i pokapaj limunovim sokom.


  4. Na tavu stavi ulje za prženje te pusti da se zagrije.


  5. Svaki komad ribe umoči u smjesu za pohanje te stavi na tavu. Smanji vatru. Peci svaku stranu oko 3 minute.


  6. Izvadi ih na salvete kako bi se upio višak ulja.


  7. Serviraj uz prilog po želji. Obično su to prženi krumpirići i tartar umak, ali odlično funkcionira i krumpir salata. Nije loše ni s blitvom s krumpirom, za dašak Mediterana.


Ako ti se svidio ovaj recept - oslić u pivskom tijestu, isprobaj i ove recepte u nastavku:

Filet oslića s pireom od celera i krumpira Možda vas zanima... Oslić s pireom od celera – ručak gotov za 15 minuta! Recepti Možda vas zanima... Imamo recept za najsočnijeg oslića, kakvog još niste jeli Recepti Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa Možda vas zanima... Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.