Petak je, a tada je na našem meniju najčešće riba. Ako tražiš jednostavan recept, zdrav i ukusan, pa još k tom i brzo gotov (jer ipak je kraj tjedna, treba se malo i opustiti, a ne provest pola dana u kuhinji!) na pravom si mjestu. Nije važno pripremaš li ga u pećnici ili na grill tavici, ovaj će osliću marinadi od meda i balzamičnog octa sigurno oduševiti kako tebe tako i tvoje ukućane.
Posluži ga uz sezonsku salatu, krumpir salatu ili krumpir s blitvom i uživaj u šarenilu okusa! Također, s njim će odlično ići i čaša dobroga vina!
Sve sastojke ubaci u posudu i zatim umuti štapnim mikserom. Ako imaš blender, možeš koristiti i njega.
Dobivenu marinadu možeš koristiti odmah ili ju možeš u hermetički zatvorenoj staklenci čuvati u hladnjaku do dva tjedna.
OSLIĆ
Sastojci
Marinada
125
ml
Fileti bijele ribe
700
g
Listići svježeg peršina
Postupak
Operi ribu i lagano ju potapkaj da ukloniš višak tekućine. Stavi ju u posudu za pečenje i prelij marinadom. Stavi ju u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.
Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Peci ribu 20-25 minuta. Izvadi ju na tanjur za posluživanje.
Ako je marinada u posudi od pečenja postala vodenkasta, prebaci ju u tavicu i stavi na srednje jako vatru. Kuhaj i miješaj sve dok se malo ne zgusne. Zatim ju prelij preko poslužene ribe te ukrasi sve nasjeckanim peršinom.