Recepti 17. studenoga 2023.

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa
Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršen recept za oslića s malo drugačijim okusom

Ako tražiš jednostavan recept, zdrav i ukusan na pravom si mjestu. Nije važno pripremaš li ga u pećnici ili na grill tavici, ovaj će oslić sigurno oduševiti kako tebe tako i tvoje ukućane.

Posluži ga uz sezonsku salatu ili krumpir s blitvom i uživaj u šarenilu okusa! Također, s njim će odlično ići i čaša dobroga vina!

 

Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu Recepti

 

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa

Sastojci - za marinadu:

  • 1 komad svježeg đumbira, oko 5 cm, oguljen i narezan na kolutiće
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 žlice umaka od soje
  • 2 žlice maslinovog ulja

Postupak - priprema marinade:

  1. Sve sastojke ubaci u posudu i zatim umuti štapnim mikserom. Ako imaš blender, možeš koristiti i njega.
  2. Dobivenu marinadu možeš koristiti odmah ili ju možeš u hermetički zatvorenoj staklenci čuvati u hladnjaku do dva tjedna.

 | Author: Shutterstock Marinirani oslić na grill tavi foto: Shutterstock

Sastojci - za pripremu ribe:

  • 125 mL marinade
  • 600 - 700 g fileta bijele ribe (oslić, bakalar...)
  • svježi peršin nasjeckan za ukras

Postupak:

  1. Operi ribu i lagano ju potapkaj kako bi uklonila višak tekućine. Stavi ju u posudu za pečenje i prelij marinadom. Stavi ju u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.
  2. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Peci ribu 20 do 25 minuta. Izvadi ju na tanjur za posluživanje.
  3. Ako je marinada u posudi od pečenja postala vodenkasta, prebaci ju u tavicu i stavi na srednje jako vatru. Kuhaj i miješaj sve dok se malo ne zgusne. Zatim ju prelij preko poslužene ribe te ukrasi sve nasjeckanim peršinom.
  4. Posluži uz prilog po želji!

 

Možda vas zanima... Hrskavi oslić u omotaču od palente i začina Recepti oslić Možda vas zanima... Nježan oslić idealan je za pite, uštipke i juhe Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.