Recepti Riba 15. studenoga 2024.

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa
Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa
foto: Shutterstock
Savršen recept za oslića s malo drugačijim okusom

Petak je, a tada je na našem meniju najčešće riba. Ako tražiš jednostavan recept, zdrav i ukusan, pa još k tom i brzo gotov (jer ipak je kraj tjedna, treba se malo i opustiti, a ne provest pola dana u kuhinji!) na pravom si mjestu. Nije važno pripremaš li ga u pećnici ili na grill tavici, ovaj će oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa sigurno oduševiti kako tebe tako i tvoje ukućane.

Posluži ga uz sezonsku salatu, krumpir salatu ili krumpir s blitvom i uživaj u šarenilu okusa! Također, s njim će odlično ići i čaša dobroga vina!

jeffrey vella, oslić Možda vas zanima... RECEPTI S OSLIĆEM Od pita, preko uštipaka do finih juha Recepti

 

oslić | Author: Duško Jaramaz/PIXSELL Oslić foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa
18 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
MARINADA
Sastojci
  • Svježi đumbir 1 kom
  • Češnjak 1 režanj
  • Med 1 žlica
  • Aceto Balsamico 1 žlica
  • Soja umak 2 žlica
  • Maslinovo ulje 2 žlica
Postupak
  1. Sve sastojke ubaci u posudu i zatim umuti štapnim mikserom. Ako imaš blender, možeš koristiti i njega.


  2. Dobivenu marinadu možeš koristiti odmah ili ju možeš u hermetički zatvorenoj staklenci čuvati u hladnjaku do dva tjedna.


OSLIĆ
Sastojci
  • Marinada 125 ml
  • Fileti bijele ribe 700 g
  • Listići svježeg peršina
Postupak
  1. Operi ribu i lagano ju potapkaj da ukloniš višak tekućine. Stavi ju u posudu za pečenje i prelij marinadom. Stavi ju u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.


  2. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Peci ribu 20-25 minuta. Izvadi ju na tanjur za posluživanje.


  3. Ako je marinada u posudi od pečenja postala vodenkasta, prebaci ju u tavicu i stavi na srednje jako vatru. Kuhaj i miješaj sve dok se malo ne zgusne. Zatim ju prelij preko poslužene ribe te ukrasi sve nasjeckanim peršinom.


  4. Posluži uz prilog po želji!


isprobaj i ove recepte s oslićem...

polpete-oslic Možda vas zanima... Polpete od oslića Kolumne Možda vas zanima... Hrskavi oslić u omotaču od palente i začina Recepti Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.