gastro postao
Savršen recept za oslića s malo drugačijim okusom
Ako tražiš jednostavan recept, zdrav i ukusan na pravom si mjestu. Nije važno pripremaš li ga u pećnici ili na grill tavici, ovaj će oslić sigurno oduševiti kako tebe tako i tvoje ukućane.
Posluži ga uz sezonsku salatu ili krumpir s blitvom i uživaj u šarenilu okusa! Također, s njim će odlično ići i čaša dobroga vina!
Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa
Sastojci - za marinadu:
- 1 komad svježeg đumbira, oko 5 cm, oguljen i narezan na kolutiće
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica meda
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 žlice umaka od soje
- 2 žlice maslinovog ulja
Postupak - priprema marinade:
- Sve sastojke ubaci u posudu i zatim umuti štapnim mikserom. Ako imaš blender, možeš koristiti i njega.
- Dobivenu marinadu možeš koristiti odmah ili ju možeš u hermetički zatvorenoj staklenci čuvati u hladnjaku do dva tjedna.
Sastojci - za pripremu ribe:
- 125 mL marinade
- 600 - 700 g fileta bijele ribe (oslić, bakalar...)
- svježi peršin nasjeckan za ukras
Postupak:
- Operi ribu i lagano ju potapkaj kako bi uklonila višak tekućine. Stavi ju u posudu za pečenje i prelij marinadom. Stavi ju u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Peci ribu 20 do 25 minuta. Izvadi ju na tanjur za posluživanje.
- Ako je marinada u posudi od pečenja postala vodenkasta, prebaci ju u tavicu i stavi na srednje jako vatru. Kuhaj i miješaj sve dok se malo ne zgusne. Zatim ju prelij preko poslužene ribe te ukrasi sve nasjeckanim peršinom.
- Posluži uz prilog po želji!