gastro postao
Vjerojatno se ovog nikad ne biste sjetili, ali ovaj prilog će vas oduševiti!
Iako na prvu djeluje nespojivo, kiseli krastavci sjajnog su okusa pohani.
Možete ih poslužiti uz jela od mesa, kuhano povrće, ribu, ali i same - s nekim sjajnim umakom - poput tzatzikija, humusa, u koji ćete ih moći umakati i uživati u ovoj delikatnoj poslastici!
Ponekad si zaista trebamo dopustiti uživanje u ovakvim delicijama!
Sastojci:
- staklenka kiselih krastavaca
- brašno
- jaja
- mrvice za pohanje
- nasjeckano zeleno povrće - kopar, peršin, timijan...
- dimljena paprika (po želji)
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Narezati krastavce na ploškice debljine 1/2 cm (možete uzduž ili okrugle)
- U 3 posude podijeliti razmućena jaja, brašno i mrvice za pohanje
- U jaja dodati sol i papar; u brašno dodati nasjeckano povrće i dimljenu papriku
- Krastavce uvaljati prvo u brašno pa u jaja i potom u mrvice
- Zagrijati ulje i pržiti krastavce dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu
- Poslužiti s nekim finim umakom ili kao prilog.