gastro postao
Prženi smotuljci kiselih krastavaca i omiljenog sira bit će idealna grickalica za popodnevna uživanja
Poslužiti ih možete za ručak, večeru ili kao grickalicu. Dodajte im umak od vrhnja, domaći tartar umak ili pak neki na bazi rajčice s dodatkom čilija. Zaigrajte se začinima, a zatim navalite na slasne kiselkaste rolice. Takvo što zasigurno još niste isprobali!
Potrebno vam je:
- 12 polovica kiselih krastavaca
- 12 kriški sira
- 12 komadića tijesta za savijače
- Ulje
Priprema:
- Krastavce izvadite iz staklenke i obrišite ih papirnatim ručnicima.
- Prepolovite ih pa svaku polovicu omotajte kriškom sira.
- Kore za savijače narežite na manje komadiće, dovoljne da u njih omotate krastavce sa sirom.
- Omotajte krastavce i sir tijestom kako bi dobili male smotuljke.
- Rubove premažite s malo tople vode ili bjelanjkom kako bi se zalijepili.
- U dubljoj tavi zagrijte ulje i pržite rolice.
- Pecite dok ne poprime lijepu, smeđu boju.
Dobar tek!