gastro postao
Pohana piletina nikad nije bila ukusnija - uvjerite se zašto!
Naizgled sasvim obični burgeri za vaš stol donijet će posve nove okuse. Tajna je u soku od kiselih krastavaca u kojem će odmarati vaša piletina, a zatim poprimiti drugačije, još bolje arome i postati mekša. Kombinaciji dodajte omiljeni umak poput kečapa ili majoneze, na ploške nasjeckane krastavce i ostalo povrće, pa sve zajedno ubacite u tostirano pecivo i navalite na najsočniji pileći burger ikad.
Potrebno vam je:
- 1 staklenka kiselih krastavaca
- Pileća prsa
- 150 ml mlijeka
- 2 žlice limunovog soka
- 1 šalica brašna
- Umak po želji
- Povrće
- Pecivo
- Ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Pileća prsa narežite na željene komade, ovisno o veličini peciva.
- Začinite soli i paprom pa ubacite u vrećicu sa zatvaračem.
- U istu vrećicu dodajte sok u kojem stoje kiseli krastavci, oko pola staklenke.
- Zatvorite vrećicu i dobro protresite pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
- Mlijeko i limunov sok pomiješajte pa pustite da kratko stoji.
- Kada ste spremni za pripremu burgera, piletinu izvadite iz vrećice, a meso lagano obrišite papirnatim ručnicima.
- U posudici pomiješajte brašno i papar.
- Dodajte tri žlice mlijeka s limunovim sokom i prstima izradite smjesu.
- Umočite piletinu u mlijeko i limunov sok, a zatim u brašno.
- Komadi mesa neka u potpunosti budu prekriveni brašnom.
- Pržite u ulju ili pecite u pećici na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.
- Peciva lagano tostirajte, premažite omiljenim umakom, dodajte piletinu, kisele krastavce i ostalo povrće, preklopite i uživajte.
Dobar tek!