Recepti 02. siječnja 2017.

Raspametite se: Slasni pileći burgeri s tajnim sastojkom

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pohana piletina nikad nije bila ukusnija - uvjerite se zašto!

Naizgled sasvim obični burgeri za vaš stol donijet će posve nove okuse. Tajna je u soku od kiselih krastavaca u kojem će odmarati vaša piletina, a zatim poprimiti drugačije, još bolje arome i postati mekša. Kombinaciji dodajte omiljeni umak poput kečapa ili majoneze, na ploške nasjeckane krastavce i ostalo povrće, pa sve zajedno ubacite u tostirano pecivo i navalite na najsočniji pileći burger ikad.

Potrebno vam je:

  • 1 staklenka kiselih krastavaca
  • Pileća prsa
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 šalica brašna
  • Umak po želji
  • Povrće
  • Pecivo
  • Ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pileća prsa narežite na željene komade, ovisno o veličini peciva.
  2. Začinite soli i paprom pa ubacite u vrećicu sa zatvaračem.
  3. U istu vrećicu dodajte sok u kojem stoje kiseli krastavci, oko pola staklenke.
  4. Zatvorite vrećicu i dobro protresite pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
  5. Mlijeko i limunov sok pomiješajte pa pustite da kratko stoji.
  6. Kada ste spremni za pripremu burgera, piletinu izvadite iz vrećice, a meso lagano obrišite papirnatim ručnicima.
  7. U posudici pomiješajte brašno i papar.
  8. Dodajte tri žlice mlijeka s limunovim sokom i prstima izradite smjesu.
  9. Umočite piletinu u mlijeko i limunov sok, a zatim u brašno.
  10. Komadi mesa neka u potpunosti budu prekriveni brašnom.
  11. Pržite u ulju ili pecite u pećici na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.
  12. Peciva lagano tostirajte, premažite omiljenim umakom, dodajte piletinu, kisele krastavce i ostalo povrće, preklopite i uživajte.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.