Kao bakin: Starinski kolač od jabuka i griza

Kolači s jabukama definitivno zauzimaju posebno mjesto kod sladokusaca i rijetko tko im može odoljeti
Vidi originalni članak

Kada sam dobila ovaj recept od mame uporno sam joj govorila kako fali još jedan sastojak za tijesto, neka tekućina - jogurt, mlijeko, jaje, ulje.... nešto što će povezati sve suhe sastojke. Ali ne! Ne treba ništa od toga. Samo suhi sastojci i jabuke! 

Sva u nevjerici kako će ovo bit fijasko od kolača, ipak sam ga odlučila napraviti. I gle, kolač je uspio, sve se povezalo.

 

Jesenski specijalitet Male tajne najslađe pite od jabuka

 

A koliko je kolač dobar, ma izvrstan, govori činjenica kako se nije uspio ni skroz ohladiti, a u protvanu je ostao samo jedan bijedni red kolača (da možemo reći da nismo odmah sve pojeli).

Recept za kolač je jako jednostavan i brz, najviše vremena ćete potrošiti na ribanje jabuka, sve ostalo je "piece of cake".

 

Video recept: Jedna i jedina: Pita od jabuka

 

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj kolač su: oštro brašno, griz, šećer, prašak za pecivo, jabuke, vanilin šećer, cimet i maslac, a  kako ga pripremiti, saznajte u videu. 

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. 
 


 

 

Posjeti Gastro.hr