Špajza 04. rujna 2017.

Male tajne najslađe pite od jabuka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još topla uz zubato sunce ili uz kuglicu sladoleda, pita od jabuka savršen je desert koji će vam na najslasniji način pomoći da se oprostite od ljeta i s veseljem dočekate hladnije jesenske dane.

S hladnijim danima stigla je i želja za toplim slasticama koje prije svega mame divnim mirisima. Pita od jabuka svakako je jedna od njih. Fini okusi domaćih jabuka, cimeta i bogatog prhkog tijesta na najljepši će način zaokružiti očekivanje jeseni.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Upravo zato, donosimo vam genijalne savjete kako klasičnu pitu od jabuka pripremiti na još posebniji način. Počnite od tijesta, dodajte mu tajni dodatak koji će ga učiniti još ukusnijim te, ako ste u prilici, svakako koristite domaći maslac. Piti će dati bogatije arome, a tijesto će se topiti u ustima.

Sve o tajnama savršenog prhkog tijesta pronađite u nastavku.

 

Možda vas zanima... Otkrili smo tajnu savršenog prhkog tijesta Špajza

 

Dok se tijesto hladi, bacite se na pripremu nadjeva. Želite li uživati u kremastoj piti, jabuke naribajte, a ako pak volite da se osjeti sočnost omiljene sorte jabuka, nasjeckajte ih na sitne kockice.

Ne zaboravite im dodati ni limunov sok koji će ih spriječiti da potamne, a zatim dodajte šećer, cimet, klinčić, vaniliju, anis i druge mirisne začine po želji.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Jabuke prije spajanja s tijestom nije potrebno pirjati jer će tako izgubiti dio sočnosti. Dovoljno će biti tek ih začiniti pa prebaciti na tijesto i pustiti da pećnica odradi ostatak posla. 

Preostaje vam još samo pronaći omiljeni način pripreme kako biste u rekordnom roku uživali u najmirisnijem desertu godine. Jeseni, dobro nam došla!
 

pita Možda vas zanima... Kraljica jeseni: Neodoljiva pita od jabuka i oraha Recepti Možda vas zanima... Amiške pržene mini pite od jabuka Kolumne Možda vas zanima... Opako slatka: Naopaka pita od jabuka Recepti Možda vas zanima... Tost pita od jabuka za najslađa jutra Recepti pita od jabuke Možda vas zanima... Nevjerojatno dobra pita od jabuka – u jabuci None Jabuke u tortilji Možda vas zanima... Neobična pita od jabuke u tortilli None ,

tart od jabuka Možda vas zanima... Otvorite sezonu jesenskih pita neodoljivim tartom od jabuka None pita Možda vas zanima... Pijana pita s jabukama Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.