S hladnijim danima stigla je i želja za toplim slasticama koje prije svega mame divnim mirisima. Pita od jabuka svakako je jedna od njih. Fini okusi domaćih jabuka, cimeta i bogatog prhkog tijesta na najljepši će način zaokružiti očekivanje jeseni.
Upravo zato, donosimo vam genijalne savjete kako klasičnu pitu od jabuka pripremiti na još posebniji način. Počnite od tijesta, dodajte mu tajni dodatak koji će ga učiniti još ukusnijim te, ako ste u prilici, svakako koristite domaći maslac. Piti će dati bogatije arome, a tijesto će se topiti u ustima.
Sve o tajnama savršenog prhkog tijesta pronađite u nastavku.
Dok se tijesto hladi, bacite se na pripremu nadjeva. Želite li uživati u kremastoj piti, jabuke naribajte, a ako pak volite da se osjeti sočnost omiljene sorte jabuka, nasjeckajte ih na sitne kockice.
Ne zaboravite im dodati ni limunov sok koji će ih spriječiti da potamne, a zatim dodajte šećer, cimet, klinčić, vaniliju, anis i druge mirisne začine po želji.
Jabuke prije spajanja s tijestom nije potrebno pirjati jer će tako izgubiti dio sočnosti. Dovoljno će biti tek ih začiniti pa prebaciti na tijesto i pustiti da pećnica odradi ostatak posla.
Preostaje vam još samo pronaći omiljeni način pripreme kako biste u rekordnom roku uživali u najmirisnijem desertu godine. Jeseni, dobro nam došla!