gastro postao
Oduševio nas je nas je ovaj uradak omiljenog Tastyja, i sigurni smo da ćete se odmah baciti na spremanje
Naopaka pita od jabuka prava je kalorijska bomba koja će oduševiti sve ljubitelje slatkog. Ako ne znate što biste s viškom jabuka, ovo je prijedlog za vas!
Sastojci:
- 3/4 šalice rastopljenog maslaca
- 1 i pol šalica šećera
- 3 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- pola šalice mlijeka
- 1 i pol šalica brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- cimet
- 4 jabuke rezane na komadiće
Umak:
- 1 šalica maslaca
- 1 šalica smeđeg šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup.
- U posudi pomiješajte maslac i šećer. Dodajte im 3 jaja i mlijeka dok se ne poveže.
- Dodajte suhe sastojke, miješajte dok se ne poveže.
- Za umak ubacite maslac na tavu, rastopite ga i dodajte mu smeđi šećer, zagrijte do vrenja miješajući.
- Ulijte umak u kalup, dodajte jabuke nasjeckane na komadiće te izlijte biskvit po svemu.
- Pecite 45 do 55 minuta dok ne poprimi lijepu boju.
- Okrenite tortu na tanjur tako da jabuke budu na vrhu.
Dobar tek!