Mama je nekada u smjesu ubacila ribane jabuke ili jabuke narezala na šnite, umakala u smjesu i pržila. To su bile jabuke u šlafroku, a ove prve... ne znam kako su se zvale, ali znam da su bile jako fine!
Znam da Amerikanci palačinke kombiniraju sa sladoledom i javorovim sirupom, ali ne i ja. Ovako, s jabukama, smo jeli kao klinci i ovako su najfinije!
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu, a želite li uživati u Mirjaninim slatkim i slanim receptima, požurite na blog Od slatkoga slađe, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.
Sastojci:
- 150 g oštrog brašna
- 150 g glatkog brašna
- 1 vanilin šećer
- 6 g za pecivo
- 80 g šećera
- 2 dl jogurta
- 2 dl mlijeka
- 2 žumanjka
- malo soli
- 3 naribane jabuke
- snijeg od 2 bjelanjka
Postupak pripreme:
- Žumanjke, mlijeko i jogurt umiješati i postupno dodavati suhim sastojcima.
- Umiješati naribane jabuke te snijeg od 2 bjelanjka.
- Palačinke vaditi žlicom i peći u tavi premazanoj uljem na laganoj vatri.
Dobar tek!