Kolumne 27. svibnja 2018.

Palačinke s jabukama po najfinijem maminom receptu

foto: Od slatkoga slađe
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekada nismo ni znali da postoje tamo neke ,,pufaste, debele,, palačinke... iliti američke palačinke. Jele su se ,,najobičnije,, palačinke premazane domaćim pekmezom od raznog voća ubranog iz našega vrta. Danas je situacija nešto drugačija...

Mama je nekada u smjesu ubacila ribane jabuke ili jabuke narezala na šnite, umakala u smjesu i pržila. To su bile jabuke u šlafroku, a ove prve... ne znam kako su se zvale, ali znam da su bile jako fine!

 

Možda vas zanima... Nizozemske palačinke - omiljena slastica u novom obliku Kolumne

 

Znam da Amerikanci palačinke kombiniraju sa sladoledom i javorovim sirupom, ali ne i ja. Ovako, s jabukama, smo jeli kao klinci i ovako su najfinije!

 

Možda vas zanima... Povratak u djetinjstvo: Zapečene palačinke s orasima Recepti

 

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu, a želite li uživati u Mirjaninim slatkim i slanim receptima, požurite na blog Od slatkoga slađe, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.

 

 

Sastojci:

  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 6 g za pecivo
  • 80 g šećera
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žumanjka
  • malo soli
  • 3 naribane jabuke
  • snijeg od 2 bjelanjka

Postupak pripreme:

  1. Žumanjke, mlijeko i jogurt umiješati i postupno dodavati suhim sastojcima.
  2. Umiješati naribane jabuke te snijeg od 2 bjelanjka.
  3. Palačinke vaditi žlicom i peći u tavi premazanoj uljem na laganoj vatri.

Dobar tek!
 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.