29. rujna 2016.

Otvorite sezonu jesenskih pita neodoljivim tartom od jabuka

tart od jabuka
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona pita i štrudli od jabuka kreće, a mi vam donosimo idealan recept za tart kakav zasigurno još niste probali.

Tanko rezane ploške jabuke koje na finom prhkom tijestu tvore lepezu, povezane maslacem i cimetom oduševit će vas na prvi zalogaj. Za pripremu ovog tarta potrebno je nešto više vremena i strpljenja, ali se sav trud u potpunosti isplati kada konačno dobijete priliku uživati u divnom desertu od jabuka. Neobična pita bit će savršena promjena od pripreme klasičnih štrudli i pita od jabuka.

Potrebno vam je:

  • 8 žlica maslaca
  • 1 šalica brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 ½ šalica šećera
  • 6 žličica cimeta
  • 1 jaje
  • 1 žlica likera po želji
  • 3 jabuke

Priprema:

  1. Tijesto pripremite tako da maslac nasjeckate na manje komadiće odmah po vađenju iz hladnjaka pa ga pomiješate s brašnom, praškom za pecivo, pet žlica šećera i pet žličica cimeta.
  2. Tijesto treba biti mrvičasto, a zatim mu dodajte jaje dok se ne poveže.
  3. Pritisnite tijesto u kalup za pečenje, ali pazite da obložite i rubove kalupa.
  4. Pecite tijesto na slijepo oko 10 minuta.
  5. Jabuke ogulite i očistite.
  6. Narežite ih na tanke ploške pa ih posložite na tijesto.
  7. Slažite slojeve počevši od sredine sve dok ne potrošite sve jabuke.
  8. Na kraju pospite sa žlicom šećera i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
  9. Izvadite tart iz pećnice nakon pola sata i premažite ga mješavinom otopljenog maslaca, alkoholnog pića, ostatkom šećera i cimeta i vratite u pećnicu na još 20 minuta.
  10. Poslužite toplo ili hladno.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.