gastro postao
Niste pročitali krivo, donosimo vam recept za pitu od jabuke u nešto drugačijem pakiranju – u tortilli.
Brzinska verzija pite od jabuka krije se u meksičkim tortillama. Nasjeckajte jabuke, dodajte cimet i slatka gozba može početi!
Potrebno vam je:
- Šećer
- Jabuke
- Cimet
- Muškatni oraščić
- Umak od karamele
- Tortilje
Priprema:
- Pomiješajte šećer, cimet i muškatni oraščić.
- Jabuke pirjajte na maslacu i šećeru dok malo ne omekane.
- Umak od karamele pripremite od maslaca, šećera i slatkog vrhnja.
- Premažite tortilju umakom od karamele, dodajte pirjane jabuke i zarolajte.
- Ponovite postupak s ostalim tortiljama.
- Premažite ih maslacem i posložite u tepsiju u kojoj će se peći.
- Na kraju pospite mješavinom šećera, cimeta i muškatnog oraščića.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!