Napravite punjenje od jabuka, zobenih pahuljica i orašastih plodova poput badema, oraha ili lješnjaka. Izdubite jabuke pa ih lagano zarežite sa strane kako bi vrući zrak mogao isparavati. Ostaci tijesta koji su vam ostali od neke druge pite ili kolača na ovaj će način savršeno biti iskorišteni kao mreža na vrh jabuka. Prekrijte folijom i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice pa maknite foliju i pecite još 20 minuta dok tijesto ne poprimi lijepu, zlatnu boju. Konačno, na kraju navalite na meke, kremaste i sočne jabuke.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 4 žlice smeđeg šećera
- 1 žlica šećera
- ½ žličice soli
- ½ žlice cimeta
- ½ žličice muškatnog oraščića
- 1 žlica limunovog soka
- ½ šalice zobenih pahuljica
- ¼ šalice orašastih plodova
- 1 žlica brašna
- 2 žlice maslaca
- 1 jaje
- Voda
- Prhko tijesto
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!