Recepti 25. listopada 2016.

Jeli su je i mama i ćaća: Pita od jabuka i rogača

Pita od jabuka i rogača
gastro postao gastro.24sata.hr
Rogač je živ! Vratite u kuhinju zaboravljenu namirnicu koja mirisom vraća u djetinjstvo

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 602

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g maslac, neslani
  • 200 g šećer, kristal
  • 125 g rogač, mljeveni
  • 1 žlica griz
  • 100 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 100 g med, vrcani

Priprema

  1. Od brašna, jednog jaja i jednog žumanjka, šećera i maslaca napravimo prhko tijesto.
  2. Pustimo ga da se odmori, a u međuvremenu mljeveni rogač pomiješamo s ostatkom šećera, mlijekom, jajima, grisom u jednoličnu masu.
  3. Jabuke ogulimo, prepolovimo i odstranimo koštice (malom žličicom ili nožem za izbadanje).
  4. Tijesto razvaljamo i složimo u kalup za torte, uzdignemo stranice i u to nalijemo smjesu od rogača.
  5. Jabuke narežemo na ploške i poredamo gore. Stavimo u pećnicu na 170 stupnjeva da se peče otprilike 1 sat.
  6. Kad je pečeno vadimo van i premažemo medom.
  7. Kod serviranja dodamo malo tučenog slatkog vrhnja i čokolade po želji.

Izvor Berislav Lacković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.