gastro postao
Rogač je živ! Vratite u kuhinju zaboravljenu namirnicu koja mirisom vraća u djetinjstvo
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 602
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g maslac, neslani
- 200 g šećer, kristal
- 125 g rogač, mljeveni
- 1 žlica griz
- 100 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 4 kom jabuka (cijela)
- 100 g med, vrcani
Priprema
- Od brašna, jednog jaja i jednog žumanjka, šećera i maslaca napravimo prhko tijesto.
- Pustimo ga da se odmori, a u međuvremenu mljeveni rogač pomiješamo s ostatkom šećera, mlijekom, jajima, grisom u jednoličnu masu.
- Jabuke ogulimo, prepolovimo i odstranimo koštice (malom žličicom ili nožem za izbadanje).
- Tijesto razvaljamo i složimo u kalup za torte, uzdignemo stranice i u to nalijemo smjesu od rogača.
- Jabuke narežemo na ploške i poredamo gore. Stavimo u pećnicu na 170 stupnjeva da se peče otprilike 1 sat.
- Kad je pečeno vadimo van i premažemo medom.
- Kod serviranja dodamo malo tučenog slatkog vrhnja i čokolade po želji.
Izvor Berislav Lacković